Yeni İnci, ikinci fabrikayı açtı, üçüncüsü için eleman arıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni İnci, ikinci fabrikayı açtı, üçüncüsü için eleman arıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 01:31

YENİLİKÇİ Ürünlerle dikkat çeken ‘kadın iç giyim’ markası Yeni İnci, yakında üç yeni külotla pazarı karıştıracak. Yeni İnci Başkan Yardımcısı Furkan Atakan, bu ürünleri; “Brezilya Kalçası külot, kenar izi bırakmayan külot ve yapışkanlı külot” diye açıkladı.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ yıllarda, göğüs kanseri ameliyatı geçiren kadınlar için ürettiği protez sütyenlerle, erkekler için ürettiği ve en çok damatların nikah ve düğünde giydiği ‘erkek korseleri’ ile ses getiren Yeni İnci, yine inovatif (yenilikçi) ürünler

Yeni İnci, ikinci fabrikayı açtı, üçüncüsü için eleman arıyor
çıkarıyor. Bu yıl sektörde 50’inci yılını kutlayan Yeni İnci’nin yönetim kurulu başkan yardımcısı Furkan Atakan, çok yakında kadınlar için üç yeni külotun satışına başlayacaklarını söylüyor. Atakan, “Yılbaşından itibaren satışa çıkacak bu yeni ürünlerden bir tanesi kadınlara ‘Brezilya Kalçası’ görüntüsü veren protezli bir külot. Bu ürünü protezi çıkarıp kendi kalçasıyla kullanabilecekler. Bir başka ürünümüz ‘kenar izi’ sorununu ortadan kaldıran külot. Bir diğeri ise ‘yapışkanlı külot’ olacak” diyor. Atakan şöyle konuşuyor:

Haberin Devamı

İKİNCİ FABRİKA TAMAM
“Rumeli göçmeniyiz. Birinci kuşak, 1964 yılında 30 metrekarelik bir tuhafiyeci mağazasıyla başladı. Babam Kamuran Atakan, kaliteli iç çamaşırına büyük ilgi olduğunu görünce üretime başlamış. Biz ikinci kuşak olarak markalaşmaya ve inovasyona yatırım yaptık. Bayrampaşa’da ikinci fabrikamızı da kurduk. 4 milyon dolara mal oldu. Çalışan sayımız 500 kişiye yükseldi. Biz tekstilciyiz. Etrafımızda hep gayrimenkul projeleri var ama biz yine fabrika yaptık. Bir üçüncü fabrika daha düşünüyoruz. Yeteri kadar eleman bulsak hemen yatırıma başlarız. Bu yıl toplamda 3.5 milyon adet ürün satıyoruz.

İNOVASYON ÇOK KÂRLI
Biz kârlı ve iyi bir marka olmak için en önemli desteğin inovatif (yenilikçi) ürünlerden geldiğini gördük. Şirket cirosunun önemli bir bölümünü inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz. Son 3 yılda 30 ayrı buluşa imza attık. İhracatımız adeta katlayarak büyüyor. Şu anda en yeni ürünümüz Brezilya Kalçası görüntüsü sağlayan külot. Yılbaşında satışa çıkacak. Kalça kısmında takviye var. Kadınlar isterse bu protezi takıyor ve Brezilya Kalçası oluyor, isterse çıkarıyor kendi kalçasına dönüyor. Diğer bir yeni ürünümüz ‘kenar izi bırakmayyan’ külot. Ayrıca, şu anda piyasadaki en hafif sütyeni ürettik (150 gram). Bir yeni ürümüz de yapışkanlı külot. Malum kadınlar sırtsız kıyafetler için yapışkanlı sütyen kullanırlar ama yapışkanlı külot yoktu. Onu da yaptık. Bir yeni ürünümüzde özellikle iri göğüsler için yatarken takılabilen ‘göğüs arası yastık’ oldu. Hanımlar bu ürünlerin değerini çok iyi bilir.

Haberin Devamı

50 BİN DAMAT KORSESİ SATTIK
Geçen yıl erkekler için üretimine başladığımız Fitboxer (korse) satışı da çok iyi gidiyor. Bu ürün erkeklerin göbeğini yok ediyor, 1.5, 2 beden küçültüyor. Terletmeyen özel bir kumaş kullanıyoruz. Özellikle nikâhlarda düğünlerde damatlar giyiyor. Eskiden beri gelinlik altına bustiyer satılır. Gelinler daha fit görünsün diye. Biz de erkek korsesi ile damatlara aynı imkanı sağladık. 1 yılda 50 bin adetlik satış yakaladık. Erkekler bu ürünü önemli toplantılar öncesinde de giyiyor. Ürün İran ve Arap ülkelerinde de çok tuttu. Oralardaki erkekler tarafından daha çok namaz kılarken ‘secdede bel açılmasına karşı’ tercih ediliyor. Soğuk bölgelerde de bel üşütmesine karşı çok kullanıyorlar. İhracatı hızla artıyor. 2014’te 3.5 milyon adet ürün satıyoruz. Bunun 1.5 milyon adeti ihracata gidiyor. Ciromuzun yüzde 40’ı ihracattan geliyor.”

Haberin Devamı

İşsizleri ikna edemedik

YENİ İnci Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Atakan, şöyle konuşuyor: “Ben şahsen her ay açıklanan işsizlik rakamlarına ve işsizliğe hiç inanmıyorum. Çünkü, biz vasıflı ya da vasıfsız eleman bulmakta çok zorlanıyoruz. Yeni fabrikamız için 4 milyon dolarlık yatırım yaptık ve çalışan sayımız 500 kişiye çıktı. Şu anda üretimi artırmamızın önündeki en büyük engel eleman yokluğu. İnsanlar artık iş ve maaş beğenmiyor. Fabrikalırımızın çevresindeki kahvehanelere müdürlerimizi gönderdik. ‘Gidin, oturun, anlatın’ dedik. Gittiler ve vasıfsızlar için net 900 TL maaş, yemek, servis teklif ettiler. Kimse beğenmedi. Şimdi eleman sorununu çözmek için bir eğitim kurumu planlıyoruz. Akademi gibi çalışacak.”

Haberin Devamı

sozdemir@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!