Statta önemli adım

Güncelleme Tarihi:

Statta önemli adım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:06

Ankara’ya yapılacak yeni tesis konusunda Bakan Kılıç’tan açıklama geldi.

Haberin Devamı

TBMM’de konuyla ilgili bilgi veren Kılıç, “2015’te bu işin adını koyup, yolumuzda yürümek istiyoruz” diye konuştu.

Ankara’ya yapılması planlanan yeni stat ile ilgili açıklama, en yetkili isimlerden biri olan Gençlik ve Spor Bakanından geldi. Bakan Akif Çağatay Kılıç, Ankara’ya yapılması planlanan yeni stadyumla ilgili, “Benim ümidim şu yönde ki, 2015’te artık bu işin adını, cismini koyup yolumuzda yürümek istiyorum” dedi.
Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen, 2005 yılı bütçesi sırasında, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Bir soru üzerine, Ankara’nın, yeni bir stadyuma ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Yapılan bir çalışma, belirlenen bir alan var, bununla ilgili yakın zamanda da Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir görüşmemiz oldu. Değerlendirilebilecek başka unsurlar da mevcut” diye konuştu.
Ümidinin, 2015’te artık bu işin adını ve cismini koyma yönünde olup, yollarında yürümek istediklerini dile getiren Kılıç, “Gerçekten de Ankara’nın stat konusunda bir çözüme ihtiyacı olduğu konusuna katılıyorum. Ancak son kararı verebilmiş değiliz. Çünkü yerle ilgili bazı çekinceler var, şu anda en iyi olabilecek şeyi ortaya çıkartmak için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu ile Kulüpler Birliği Vakfı yöneticilerinin, geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretlerinde bu konu gündeme gelmiş, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Ankara’nın yeni ve modern bir stada kavuşması konusunda, Erdoğan’dan yardımcı olmasını istemişti. Daha önce Eskişehir Yolu Ümitköy kavşağında yeni stadın da içinde olacağı bir spor kompleksinin yapılması konusunda çalışmalar yürütülmüş, geçen sürede bununla ilgili bir adım atılmamıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile 19 Mayıs Spor Kompleksi’ni içine alan bölümde, yeni stadın yapılabileceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!