Almanya'da çırak aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada çırak aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 09:35

Almanya’da 170 bin memur açığı var. Bunun önümüzdeki yıllarda artacağının farkında olan Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Maliye Bakanlığı bölge maliye bürolarına yazı yollayarak bu alanda çalışabileceklerini bildirdi. Nitelikli çırakların serbest piyasaya kaptırılmaması için daha şimdiden çalışmalara başlanması gerektiğini öne çıkaran yazı ile bakanlık, memuriyetteki şartların da iyileştirilmesini istiyor.

Haberin Devamı

KRV Maliye Bakanı Norbert Walter-Borjans, “Erkenden olumlu cevap yollamakla maliye dairelerimizin şartlarını iyileştirerek nitelikli eleman bulmada rekabet kabiliyetimizi artırmış oluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Gençlerin 2015 sezonu için şimdiden başvuruda bulunarak meslek eğitimine başlayabilecekleri de duyurularak hâlâ boş yerlerin olduğuna vurgu yapılıyor.

Maliye dairelerinde mesleklerin çok çeşitli olduğu vurgulanan bakanlık açıklamasında, dairelerde iç ve dış hizmetlerde görev yapacakların yanı sıra bilişim teknolojisi uzmanı, vergi kontrolcüsü, Eyalet Maliye Okulu’nda öğretmenlik benzeri çok sayıda mesleklerin olduğu vurgulandı. Bu alanın en önemli özelliğinin ise gençlerin memuriyetin yanı sıra meslek ya da okul tercihi yapmak zorunda kalmaması. Bakan Walter-Borjans konuyla ilgili olarak “Bizde ikisini aynı anda yapıyorlar ve ilk günden itibaren para kazanıyorlar.” dedi.

Üç yıllık hem üniversite hem meslek eğitimini aynı anda veren okullar için aranılan şart ise abitur diploması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!