'İyi ki doğdun Damla'yı dünya duydu

Güncelleme Tarihi:

İyi ki doğdun Damlayı dünya duydu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 16:19

Twitter’da Damla_lala adlı kullanıcının erkek arkadaşı Twitter’ın bir açığını kullanarak yaptığı doğum günü kutlamasını tüm dünyaya gösterdi.

Haberin Devamı

#İyikiDoğdunDamla_lala tag'i kullanarak yazdığı doğum günü kutlaması halen Türkiye ve Dünya TT listesinde. #İyikiDoğdunDamla_lala tag’i şu ana kadar 50 bin kişi tarafından kullanıldı. 5 bin kişi tarafından da retweet yapıldı.

Damla_lala’nın erkek arkadaşının belirttiğine göre, Türkiye’deki TT listesinde (Trending Topic) 23.59’a kadar kalacak. Dünya gündemine ise belli aralıklarla girecek.

TT NEDİR?

Türkçe'ye "Çok Konuşulan Konular" olarak çevrilen "Trending Topic"' listesi, kullanıcılar tarafından mesajlara dahil edilen #etiketlerden oluşur. Böylelikle, aynı mesajlarında aynı etikete yer veren kullanıcılar, konuştukları konunun Twitter'ın gündem listesinde yer almasını sağlayabiliyor. İngilizce'de "hashtag" adı verilen bu etiketler, kullanıcılar tarafından "#" işareti ile birlikte kullanılır.

TT NASIL OLUR

Haberin Devamı

Bir konunun Trending Topic haline gelmesinde, aynı konuyu ne kadar fazla insanın konuştuğu, atılan toplam tweet sayısından daha önemli. Örneğin 100 kişi tarafından atılan az sayıda tweet, 10 kişi tarafından atılan yüzlerce tweet'den daha etkili. Böylelikle, kısa bir süre içerisinde, farklı kişiler tarafından aynı #etiket ile birlikte atılan tweetler, bir konunun Trending Topic haline gelerek, Twitter gündemine girmesini sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!