Dünya moda devleri deri fuarında bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Dünya moda devleri deri fuarında bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 01:31

Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde ve TÜYAP tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen 'İstanbul Deri Fuarı' bugün TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuarın açılışını TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi birlikte gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

TÜRDEV Başkanı Mızraklı tabakhane, konfeksiyon, ayakkabı ve saraciye, kürk, makine ve kimyasal tedarikçileri dahil, sektöre emeği geçen tüm iş kollarını çeşitli aktivitelerle bir araya getiren ve birleştirici yapısı ile öne çıkan İDF 2014’ün; içinde barındırdığı etkinliklerle geleneksel bir “fuar” görüntüsünden çok, deriye dair her şeyin bir arada görülebileceği, derinin sanatla, tasarımla, yaratıcılıkla buluştuğu bir “Deri Festivali” niteliğini taşıdığını belirtti.

35 ülkeden 368 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla dört salon ve 35.000m2 kapalı alanda gerçekleşecek İDF 2014, yurtiçi ve yurtdışından sektör profesyonellerinin buluşma noktası olacak. B.A.E, Çin, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Rusya Tataristan ve Ukrayna’dan toplam 103 kişilik bir alım heyetini ağırlayacak.

Haberin Devamı

Dünya moda devleri deri fuarında bir araya geldi

HEDEF PAZAR UZAKDOĞU

Dış pazarlar hakkında da bilgiler veren Ruken Mızraklı, Çin ve Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu’da pazar paylarını arttırmak istediklerini belirtti. Mızraklı, “Çin, satın alma gücünün artmasıyla Türkiye için son derece önemli bir pazar haline geldi. Bu pazarlarda sektörümüzün moda-marka algısının altını çizen çalışmalar yapıyoruz. 2023 ihracat hedefimiz olan 10 milyar dolara ulaşmak için sektör olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hedefe, daha fazla inovasyon, daha fazla Ar-Ge ile marka algısı yükseltilmiş katma değeri yüksek ürünler satarak ulaşabileceğimizin bilincindeyiz” diye konuştu.

Sektörün ihracatını da değerlendiren Mızraklı, “2013 yılında İhracatımız yüzde 13.5 arttı, Bu yıl Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz piyasaları etkiledi. Ancak yıl sonunda yine ihracatımızı artırarak çıkacağımızı öngörüyoruz. Hedef ülkelerimiz olan Rusya, İtalya, Çin ve Japonya’nın yanına Amerika’yı da eklemek istiyoruz” dedi.

Özel faturalı ihracat ve turistik amaçla ülkemizi ziyaret edenlerin yaptığı satın alımlarla birlikte 4.5 milyar doların üzerinde bir ihracat hacmini temsil eden İDF 2014; ağırlayacağı nitelikli yurtdışı alıcılarla, Türk Deri Sektörü temsilcilerinin yeni iş bağlantıları kurması, var olan bağlantılarını güçlendirmesi ve yeni pazarlara açılması için eşsiz bir platform.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!