Zonguldak’ta ’2B’ eylemi

Güncelleme Tarihi:

Zonguldak’ta ’2B’ eylemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 14:41

ZONGULDAK’ta, orman alanı dışına çıkarılan ve hazine adına tescillenen ’2B’ arazileri için belirlenen bedeli yüksek bulan mahalle sakinleri, Valilik binasına yürüyerek protestoda bulundu.

Haberin Devamı

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2-B maddesi gereği Zonguldak’ta orman alanı dışına çıkarılarak hazine adına tescillenen araziler üzerinde konutları bulunanlar, arazilerin rayiç bedellerinin ödenmesiyle ilgili gönderilen tebligatların ardından eylem yapma kararı aldı. Tepebaşı, Yeşilmahalle, İnağzı ve Bağlık Mahalleleri’nde, ’2-B’ arazisi üzerinde oturanlar, Madenci Anıtı önünde toplanarak belirlenen bedellerin yüksek olmasına ve peşinatların da 3 ay içinde istenmesine tepki gösterdi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylemde kalabalık ’İşgalci değil hak sahibiyiz’ pankartı açıp, ’Torunlara da borç çıkartmayalım’, ’2B yasası düştü tasası bize’, ’Fahiş rayiçlere dur de’, ’Rayiç bedelleri gelecek 10 yılımızı çalmasın’, ’Rabbim taşımayacağım yükü yükleme’ yazılı dövizler taşıdı. Kalabalık adına konuşan Kemal Aydın, "Arzumuz 2014’de uygulanmaya başlanan emlak değerleri esas alınarak yapılacak bir çalışma ile belirlenecek bir bedelle 2-B arazilerimizin artık sahibine satılmasıdır" dedi.

Açıklamanın ardından kalabalık, Gazipaşa Caddesi’ni takiben Valilik binası önüne sloganlarla yürüdü. Yürüyüşe MHP ve CHP’liler de destek verdi. Grup, burada bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!