Yıkım kabusu işyeri kapattırdı

Güncelleme Tarihi:

Yıkım kabusu işyeri kapattırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:07

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan bir binanın yanında petshop işleten Yasemin Denesay, tehlike nedeniyle işyerini kapatıp, yıkımı gerçekleştiren firmanın görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı


Kentsel dönüşüm kapsamında Karşıyaka'nın Bahriye Üçok Mahallesi 1879 Sokak'ta bulunan bir binanın yıkım çalışmaları çevrede korku ve endişe yarattı. Bu sokak sakinleri yıkım sırasında mal ve can güvenliğini tehlikeye sokulduğunu ve hiçbir önlem alınmadığını öne sürerek, bu duruma tepki gösterdi. Mağdurlardan biri olan, yıkılan binanın hemen yanında petshop işleten Yasemin Denesay, hem dükkandaki hayvanların hem de kendilerinin üzerine taş, tuğla, toprak yağdığını, iş yerinden güçlükle dışarı çıktıklarını anlattı. Denesay, yıkımı gerçekleştirdiğini belirttiği firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Yıkım bitinceye kadar da dükkanını kapattı.

Yıkım kabusu işyeri kapattırdı

Haberin Devamı

"DEPREM OLUYOR SANDIK"
Yasemin Denesay, 4 katlı binanın yıkımı sırasında aynı anda büyük bir gürültü ile iki katının çöktüğünü belirterek, "Çevre evlerde, yan apartmanlarda oturan herkes deprem oluyor diye dışarı fırladı. Bu yıkım sırasında çevre, iş, can ve mal güvenliği ile ilgili gerekli önlemler alınmadı. Hem benim hem de müşterilerimin üzerine taş, tuğla, toprak yağdı. Defalarca polis ve zabıtaya yapılan şikayetler üzerine görevliler geldi ve uyarıda bulundu. İşyeri sahibi olarak can güvenliğim olmadığı gibi hurdacılar tarafından da bina yağlamanmakta ve tehdit edilmekteyiz" dedi.
Desenay, şikayetler üzerine Karşıyaka Belediyesi yapı kontrol ve kentsel dönüşüm biriminin yıkımı durdurup inşaatı mühürlediğini belirterek "Ancak en üst kattlardan sallanan kolonlar tehlike arz ettiği gerekçesiyle kısa süre yıkım izni verildi. Halktan gelen itiraz ve şikayetlere inşaatta bulunan görevliler tepki ile yaklaştılar. Can güvenliğimiz olmadığından kepenklerini indirip işyerimi terk etmek zorunda kaldım. Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundum, bizlere bu kabusu yaşatanlar ve zarara uğratanlar hakkında dava açacağım" dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!