Bornova Belediyesi'ne 5 yeni departman

Güncelleme Tarihi:

Bornova Belediyesine 5 yeni departman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 01:18

BORNOVA Belediyesi; Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün ardından Tesisler, Strateji Geliştirme, Tarımsal Hizmetler, Kadın ve Aile Hizmetleri ile Spor İşleri olmak üzere beş yeni müdürlük daha kurdu.

Haberin Devamı


Bornova Belediyesi, daha kaliteli ve sağlıklı hizmet için yeni müdürlükler kurdu. Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün ardından Tesisler, Strateji Geliştirme, Tarımsal Hizmetler, Kadın ve Aile Hizmetleri ile Spor İşleri olmak üzere beş yeni müdürlük kuruldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yeni kurdukları müdürlükler sayesinde hizmet ve yatırım çıtasının daha da yükseleceğini söyledi. İlk olarak Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nü kurduklarını ve hemen daha modern bir Bornova için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Atila, yeni müdürlükleri ilçenin demografik, coğrafi ve ekonomik yapısını göz önüne alarak ihtiyaç ve önceliklere göre geleceği düşünerek belirlediklerine dikkat çekti.
12 köyün yeni yasayla mahalle statüsü alarak Bornova Belediyesi'ne bağlandığını hatırlatan Başkan Atila, "Buralarda tarımsal kalkınmayı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nü kurduk. Tarım Bornova için her zaman önemli olmuştur. Tarım İl Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstütüsü ve Ziraat Fakültesi'nin Bornova'da olması bunun en önemli göstergesidir" diye konuştu.
Genç bir nüfusa sahip Bornova'nın, aynı zamanda İzmir'in en çok amatör spor kulübü bulunan ilçesi olduğunu belirten Başkan Atila, Spor İşleri Müdürlüğü'nün böyle bir ilçe için gereklilik olduğunu söyledi. Türkiye'de futbolun ilk oynandığı yerin Bornova olduğunu belirten Atila, "İlçemizdeki spor ve sporcu potansiyeli bundan sonra daha iyi değerlendirilecek. Bornova, spor alanındaki çalışmaları ile örnek bir kent olacak" dedi. Önümüzdeki yılların Bornova'da gençlerin ve kadınların dönemi olacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile fark yaratacağız. Tesisler Müdürlüğü sayesinde belediyemize tesislerimiz daha etkin ve sağlıklı bir şekilde kullanılacak. Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz ise diğer tüm müdürlüklere rehber olacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!