CarrefourSA bir yılda 20 bin kilo atık yağ topladı

Güncelleme Tarihi:

CarrefourSA bir yılda 20 bin kilo atık yağ topladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 13:42

CarrefourSA, “Temiz Çevre Engelsiz Hayat” projesi kapsamında, geçen sene başlattığı bitkisel atık yağ toplama uygulaması ile 20 bin kilo atık yağ topladı.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen proje ile çevreye zararlı bitkisel atık yağlar geri dönüşüme tabi tutularak, elde edilen gelirle engelli vatandaşların ihtiyaçları karşılanacak.

CarrefourSA’nın her alanda topluma karşı duyarlı ve çevreyi gözeten adımlara imza attığını dile getiren CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane, bugün itibarıyla Türkiye’de yıllık toplam 300 bin ton bitkisel atık yağ ortaya çıktığını ancak bunların yalnızca 20 bin tonunun toplanabildiğini belirterek; “Kızartma amacıyla defalarca kullanılan yağlar, doğaya karıştıkları zaman geri dönüşü olmayan zararlar veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre bugün, 1 litre bitkisel atık yağın lavabolardan dökülmesi, 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor. Atık yağların doğaya karışması ise tüm canlılara zarar veriyor. Bu doğrultuda CarrefourSA olarak çevresel farkındalık yaratmak ve çevreyi koruma bilinci oluşturmak amacıyla “Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi”ne sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek tüm marketlerimizde kurduğumuz bitkisel atık yağ toplama noktaları ile 1 yıldır destek veriyoruz. Bu süre boyunca müşterilerimizin çevre bilinci ve hassasiyetiyle marketlerimizde 20 bin kilo atık bitkisel yağ toplayarak, ülkemizde sosyal sorumluluk kapsamında en yüksek miktarda atık yağın toplandığı bitkisel atık yağ toplama noktası olduk. Bu yağları ülke ekonomisine geri kazandırırken, gençlerimize daha temiz gelecek bırakacağız” dedi.

Haberin Devamı

İHTİYACI OLARLARA KULLANILACAK
Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki CarrefourSA marketlerinde toplanan bitkisel atık yağlar, geri dönüşüme tabi tutulmakta ve bu yağlardan elde edilen gelirlerin bir kısmı engelli vatandaşların akülü tekerlekli sandalye, protez, işitme cihazı gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!