Online büyücüler internette

Güncelleme Tarihi:

Online büyücüler internette
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 12:14

İnternet üzerinden işlenen suçlara her gün bir yenisi ekleniyor... Online bonzai satışından sonra şimdi de büyü tarifleri internete düştü. İnsanlar günlük hayatta karşılaştıkları bazı sorunları büyü gibi yöntemlerle aşmaya çalışıyor. Bundan faydalanmak isteyen kişiler ise büyü yapılmasına aracılık ederek danışmanlık hizmeti adı altında çıkar sağlıyorlar. Suleyman.....com isimli internet sitesi kişilere büyü yapmaları konusunda tarifler veriyor. Büyü yapmak TCK’ya göre suç. Hatta Yargıtay’ın 4 Şubat 2014’te aldığı bir karara göre 2-7 yıl arasında hapis cezası bile var. Büyü yapmanın suç kapsamına alınmasının tarihi ise 1925 yılında çıkarılan 'Tekke ve zaviyelerin kapatılması kanuna' kadar uzanıyor.

Haberin Devamı

Online büyücüler internette
Suleyman......com isimli internet sitesinde yazan danışmanlık numarasını aradığımızda önce hocanın yardımcısı sonra ‘sadece sitenin yapımcısı’ olduğunu söyleyen Emir Yılmaz sitede büyü tarifi olmadığını söz konusu bilgilerin vefk kitaplarından alındığını söyledi. Yılmaz “Sitede büyü tarifi yazmıyor onlar vefk. Kitaplarda da yazıyor bunlar. Yüzlerce sitede böyle bilgiler yazar” diyor. Yılmaz’a büyü yapmanın TCK’ya göre suç olduğunu söylediğimiz zaman, “Bunda suç unsuru yok. Suç unsuru olsa hocanın vergi levhası olur mu?” diye konuştu. Sitesinin doğal tıklamalar sonucu Google aramalarında en üst sırada olduğunu öne süren Yılmaz, “Biz büyü yapmıyoruz. Büyü tariflerinin sonunda ‘burada yapılan işlemler örnek işlemlerdir’ ifadesi var” da diyor.

Haberin Devamı

Online büyücüler internette

Sitedeki büyü tariflerinin birinde inciri alıp dua okumakla ilgili kısımlar da bulunuyor.

2 YILDAN 7 YILA HAPİS

Sitesinde geçen büyü ifadelerinin siteyi daha çok tıklatmak için olduğunu ifade eden Yılmaz, Suleyman......com'da yer alan 'aşk büyüsü' ve 'bağlama büyüsü' gibi bilgilerin havas kitaplarından alındığını ifade ederken, “Burası bir bilgi paylaşma platformu” dedi.

Online büyücüler internette
İNTERNETTE BONZAİ SKANDALI

Sitedeki içeriklerden sorumlu olan Süleyman Seyitoğlu’nun daha önce savcılığa ifade verdiğini iddia eden Emir Yılmaz, Seyitoğlu’nun bundan herhangi bir ceza almadığını iddia etti. Büyü yapmanın cezai yaptırımıyla ilgili olarak konuşan Avukat Gülşen Orman Çakar, “Günümüzde internet ortamında sıkça rastladığımız; büyü yapmak, büyü bozmak, fal bakmak TCK 158/1-a maddesine göre;" Dinî inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçunu oluştu ve cezası 2 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 5.000TL'ye kadar adli para cezasıdır. Burada Tck hapis ve adli para cezası dediği için kişi hem hapis cezasına çarptırılır hem de para cezası ödemek zorunda kalır” diyor.

Haberin Devamı

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIĞA GİRİYOR

Çakar aynı zamanda Yargıtay Ceza Kurulu’nun 4 Şubat 2014’te büyücülükle ilgili olarak aldığı bir kararı da anlatıyor: “4 Şubat 2014 tarihinde verilen 2013/15-262 E. 2014/37 K. Sayılı karara göre; " büyü yapma, büyü bozma, cin çıkarma gibi mağdurun algıladığı dini inanç ve duygulara yönelik olan, mağduru yanıltacak ve kandıracak yoğunluk ve güçteki sözleri planlayıp ustaca sergiledikleri hareketlerle hileli davranışta bulunmak ve sanıkların etkisinde kalan mağdurun dini inanç ve duygularının istismar edilmesi nitelikli dolandırıcılıktır”

Online büyücüler internette

PARA ALMADAN DA CEZA VAR

Haberin Devamı

Ayrıca 1925 yılında kabul edilen 677 sayılı Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması Kanunu'na göre de; falcılık, büyücülük ve üfürükçülük, murada kavuşmak maksadıyla nüshacılık halinde 3 aydan az olmamak üzere hapis ve adli para cezasına hükmolunuyor. Adli para cezasının günlük alt sınırı 20-Tl üst sınırı ise 100-TL'dir ve 3 ay hapis cezası ile günümüz şartlarına göre en az 1.800 TL para cezası veriliyor. 1925 yılında kabul edilen kanuna göre para almadan da büyücülük yapmanın cezası bu. TCK’nın ilgili maddesi ise para almayı da kapsıyor.

VEFK NEDİR?
Vefkin sözlük anlamı uyum ve denge. Vefkin sağdan sola, yukarıdan aşağıya veya bir köşeden diğer köşeye olan evlerindeki sayıların toplamı birbirine eşit olduğu için bu adı almış, dini terminolojide ise vefk, "tesirli duâ" demek. Vefk, metafizik alemden kaynaklanan bir problemin düzelmesi için veya hedeflenen bir menfaate ulaşabilmek için gerekli manyetik rezonansın herhangi bir noktaya transferini mümkün kılan ve semanın herhangi bir katına tünel açmaya yarayan, metafiziksel bir mikroçip olarak biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!