İlknur emanet önlükle okula gidiyor

Güncelleme Tarihi:

İlknur emanet önlükle okula gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 11:59

Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz Köyü’nde 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangında evdeki eşyalarla birlikte okul kıyafetleri de yanan ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki İlknur Okumuş, komşusundan aldığı emanet önlükle eğitimini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Köyde geçen hafta cuma gecesi çıkan yangında evlerini kaybeden ailelere yardım çalışmaları ilk ve ortaokul öğrencilerinin eğitimi de kaldığı yerden devam ediyor.

İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan 130 haneli Çukuröz Köyü’nde, 5 gün önce çıkan ve imam lojmanı ile köy konağı dahil 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangında evlerini kaybeden ailelerin ilkokul öğrencisi çocukları, eğitimlerini sürdürdükleri Çukuröz İlkokulu'na, yangın nedeniyle buruk gidiyor.

Yangınzede 25 çocuktan 8 yaşındaki İlknur Okumuş da hâlâ yangının şoku içinde.
Kendisini defter ve kitaplarının yanı en çok sıra sevdiği önlüğünün alevler arasında kalmasının üzdüğünü belirten İlknur, şimdi komşu ailenin çocuğundan aldığı önlükle okuluna gidiyor. Yangında evdeki tüm eşyalarının kül olduğunu söyleyen İlknur, "Bir önlük bulduk, onu giyip okuluma geldim. En büyük ihtiyacım yanan kitaplarım" dedi.

Aynı okulda 3’üncü sınıf öğrencisi olan Ünzile Ceylan da alevlerin kül ettiği evlerinden geriye hiçbir şey kalmadığını anlattı. Okula yangın gecesi üzerinde bulunan elbiseleriyle giden Ceylan, evleri yanan birçok çocuğun da kendileriyle aynı durumda olduğunu aktardı.

Öğrencilere psikolojik destek verilecek

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar, yangında mağdur olan ailelerin çocuklarından 25 öğrenci için destek çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Yangında bütün eşyalarını yitiren öğrencilere ilk etapta kırtasiye desteğinde bulunduklarını dile getiren Uçar, şunları söyledi:
"Her şeye rağmen okulumuz açık ve eğitim öğretime devam ediliyor. Öğrencilerimiz için ilk etapta çanta, kalem, defter gibi kırtasiye desteğinde bulunuldu. Okul kıyafetleri de en kısa sürede temin edilecek. Öğrencilerimiz için ücretsiz ders kitaplarının da siparişleri Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştırıldı"

Uçar, öğrencilerin yaşadıkları travmayı en aza indirmek için iki rehberlik öğretmenin görevlendirildiğini vurgulayarak, öğrencilere gereken psikolojik desteğin sağlanacağını dile getirdi.

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) için de öğrencilere gerekli desteğin verileceğini vurgulayan Uçar, "En çok merak edilen husus TEOG sınavıydı. Öğrencilerimiz TEOG sınavına alınacak. TEOG sınavları zamanında yapılacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!