Türk doktorlar Londra’da sahneye çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Türk doktorlar Londra’da sahneye çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 12:00

İngiltere’nin başkenti Londra’da, “Türk Halk Merkezi Bina Kampanyası”na katkı koymak amacıyla Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) Hekimleri Amatör Tiyatrosu tarafından “İşler Karıştı Babacığım” isimli iki perdelik komedi oyunu sergileneceği kaydedildi.

Haberin Devamı

İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu’nun bina kampanyasına destek amaçlı, Margaret Mayo’nun iki perdelik

Türk doktorlar Londra’da sahneye çıkacak
komedi oyunu, 29 Kasım akşamı Kuzey Londra’da Gladesmore Community School’da görücüye çıkacak.

Organizasyona katkı koyan kurum ve kuruluşlar arasında KKTC Cumhurbaşkanlığı, Hüseyin Özer (Sofra Restaurant) ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin de (GAÜ) yer aldığı bildirildi.

KTTB Hekimleri Amatör Tiyatrosu, bundan 2 yıl önce başlattılan tiyatro kurslarına katılan doktorlardan oluşmakta. Kursların akabinde bir oyun sergilemeyi kararlaştıran doktorların, ilk oyunlarını geçen yıl sahneledikleri belirttildi.

‘KANAYAN YARA’ OLARAK KALDI

Bu yıl da ikinci oyunlarını hazırlayan doktorların tiyatro grubu, “İşler Karıştı Babacığım” adlı oyunu Kıbrıs’ta sahneye koydular. Kıbrıs’ın 4 ayrı ilçesinde sahnelenen tiyatronun yönetmeni Ertaç Hazer, oyunun bu yıl çok büyük bir ilgi gördüğünü ve amatör olarak bu işe başlayan doktorların profesyonellere taş çıkartan bir performans sergilediklerini belirtti.

Konsorsiyum görevlisi Özlem Hüroğlu Engür, tüm sponsörlerin böyle bir organizasyona katkı koymaktan memnun olduklarını söyledi.

İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade de, “Böyle duyarlı kişiler olması bizi motive etmekte, bu kuruluşlara teşekkür ederiz. Özellikle, Türk okulları her yıl İngiliz okullarına büyük miktarda kira ödüyor. Türk halkının her zaman kullanabileceği bir Türk binasının olmaması hep kanayan yara olarak kaldı. Bir yerden başlamak gerektiğini düşünerek bu kampanyayı başlattık, sizin desteğiniz olursa hedeflerimize ulaşabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!