Görme engelli öğrenciler GEKOP’tan faydalanacak

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli öğrenciler GEKOP’tan faydalanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 11:52

Uşak Üniversitesi, görme engelliler için internet aracılığıyla yaklaşık 15 bin kitabı sesli ve dijital olarak ücretsiz sunan Görme Engelli Kütüphaneleri Ortak Platformu’na (GEKOP) kendi kaynaklarını paylaşıma açarak katıldı. Ayrıca üniversitede eğitim gören sekiz engelli öğrenci GEKOP’un geniş kaynaklarından yararlanma fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Engelli Destek Birimi Merkez Kütüphane Görme Engelliler Birimi ve Kastamonu Üniversitesi Engelsiz Uygulama ve Koordinasyon Merkezi ekibi tarafından oluşturulan GEKOP’a, Uşak Üniversitesi de kendi kaynaklarını paylaşıma açarak katıldı.

Uşak Üniversitesi Engelli Birimi Koordinatörü Türkan Batur, "GEKOP, görme engelli bireylerin elektronik kaynak ihtiyacını gidermek amacıyla hazırlanmıştır. Üniversitenin engelli birimi olarak biz de üç yıldır görme engelli öğrencilerimizin kitaplarını ya da ders notlarını talep ettikleri biçimde elektronik kaynak haline dönüştürüyoruz. GEKOP’a üye olarak lokalde yaptığımız işi, ülke genelindeki görme engellilere Uşak Üniversitesi başlığı ile yaymak istedik. Aynı zamanda bizim öğrencilerimizi de GEKOP’a üye yaparak kaynak ihtiyaçlarını büyük oranda karşıladık. Bu sebeple karşılıklı iş birliğine giderek Kastamonu Üniversitesiyle "Ortak Elektronik Kaynak Paylaşımı" adlı protokolü imzaladık" dedi.

Haberin Devamı

Uşak Üniversitesi’nde engelli öğrencilere yönelik pozitif ayrımcılığın devam ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, "Amacımız üniversitemizde eğitim gören engelli öğrencilerimizin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli tedbirleri alıp bu yönde çalışmalar düzenleyerek öğrencilerimize hizmet vermektir. Üniversitemizi yapılandırırken bunu hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Özellikle fiziksel yapılanmamızı tamamen bu doğrultuda yapıyoruz. Gerek peyzaj çalışmalarımızda gerekse binalarımızın mimarisinde engelli öğrencilerimizin yaşam kalitesini artıracak öğrenim hayatlarını kolaylaştıracak şekilde yapılanıyoruz. Bunun yanı sıra bu tarz protokoller ve yaptığımız çalışmalarla engelli öğrencilerimizin bilgiye erişimini kolaylaştırıyoruz. Üniversite olarak engelli öğrencilerimize yönelik pozitif ayrımcılığımız devam edecektir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!