KYK yurtlarında hedef: 500 bin öğrenci

Güncelleme Tarihi:

KYK yurtlarında hedef: 500 bin öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 11:30

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenci sayısında 2015-2016 akademik yılında 450-500 binleri bulmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Özçelik, Türkiye'deki yurt ihtiyacının fazla olduğunu, bu nedenle Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda kalan öğrenci sayısını yapılan yatırımlarla bu yıl, geçen yıla göre 105 bin artırdıklarını anlattı.

Her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu’na 450-500 bin civarında öğrencinin müracaat ettiğini belirten Özçelik, "Şimdiye kadar başvuruların 285-300 bin civarındaki bölümünü yurtlarda barındırabiliyorduk. Bu sene gerçekleştirdiğimiz artışla 380 binlere ulaştık. Önümüzdeki yıl yurtlarda 450-500 bin öğrenci kalmasını hedefliyoruz. Böylece bu sorunu tamamen çözmeyi amaçlıyoruz. Bir aksilik olmazsa da çözeriz diye düşünüyorum" dedi.

Yurtlara, "Genç Ofisler" adını verdikleri ofisler kurma planları bulunduğunu, birkaç yurtta da bunu hayata geçirdiklerini dile getiren Özçelik, ofisler vasıtasıyla öğrencilerin eksikliklerini, taleplerini ve ihtiyaçlarını öğreneceklerini söyledi.

Gençlik kamplarının sayısı 25'e çıkartılacak

Haberin Devamı

Özçelik, bakanlık olarak spor alanında yaptıkları yatırım ve faaliyetlerin yanında gençlik kısmında da ciddi işler yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Türkiye genelindeki 16 gençlik kampının yaz döneminde faaliyet gösterdiğini, buralarda 35 bine yakın gencin eğitim gördüğüne dikkati çeken Özçelik, kamplarda ülkenin her yerinden gelen gençleri bir haftalığına bir araya getirdiklerini söyledi.

Özçelik, "Elazığlıyı, Diyarbakırlıyı, Ankaralı ve Konyalı ile bir araya getiriyoruz. Diyarbakırlı ile Konyalı yan yana halay çekip türkü söylüyor. Ülkemizdeki birliği, beraberliği, kardeşliği bu kamplarda göstermeye çalışıyoruz. Kamp sayını önümüzdeki yıl 25'e çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Gençlik merkezleri arasında yarışma düzenlenecek

Özçelik, Türkiye genelinde aktif olarak faaliyet gösteren 180 gençlik merkezi bulunduğunu, gelecek yıl hizmete açılması planlanan 100 merkezden 30'unun inşaatının tamamlandığını söyledi.

2016 yılında 60 gençlik merkezini daha hizmete sokmayı planladıklarının altını çizen Özçelik, "2016'ya kadar gençlik merkezi sayısında 350'yi bulmaya çalışacağız" dedi.

Gençlik merkezlerine 740 bin kişinin üye olduğunu söyleyen Özçelik, şöyle konuştu:
"Gençlerimize toplumun temel değerlerini vermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda Türk tarihini anlatmaya çabalıyoruz. Atölye eğitimlerimiz var. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş ahşap oymacılığı, çinicilik, ebru ve hat sanatı gibi sanat dallarını öğretmeye, tanıtmaya çalışıyoruz. Talep gelmesi halinde başka branşlarda da eğitim verebiliyoruz. Önümüzdeki günlerde merkezleri birbirleriyle yarıştıracağız. Yarışmaları kazananları uluslararası gençlik faaliyetleri içerisinde göstermeye çalışacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!