Üsküdar'da kaza isyanı

Güncelleme Tarihi:

Üsküdarda kaza isyanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 11:24

Üsküdar Bosna Bulvarı'nda sık sık yaşanan kazaların önüne geçilmesi için belediyeden üst geçit, trafik ışığı veya kasis isteğine olumlu cevap alamadıklarını belirten Altınköy Sitesi sakinleri farklı bir yol izledi. Vatandaşlar gece gündüz meydana gelen bütün kazaların fotoğraflarını çekip, güvenlik kamera görüntülerini toplayarak tekrar belediyeye müracaatta bulundu.

Haberin Devamı

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi Bosna Bulvarı'ndaki Altınköy Sitesi önünde art arda meydana gelen trafik kazaları site sakinlerini harekete geçirdi. Geçtiğimiz Temmuz ayında site yöneticisi Necdet Yıldırım, kazaların yaşanmaması için sitede oturanlardan imza toplayıp hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Üsküdar Belediyesi’ne önlem alınması için müracaatta bulundu.


4 ay geçmesine rağmen kasis, üstgeçit veya trafik ışığı taleplerine olumlu cevap alamayan site sakinleri bukez farklı bir yol izledi. İnandırıcı olmadıklarını düşünen site sakinleri caddede gece gündüz meydana gelen trafik kazalarının fotoğraflarını çekti. Güvenlik kamera görüntülerini de toplayan vatandaşlar bütün bu belgelerle birlikte dilekçelerini dün yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı ve Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne sundu.

Haberin Devamı

Yetkilileri acilen önlem almaya çağıran site yöneticisi Necdet Yıldırım, “Sıkıntımız yıllardır bu yolla ilgili defalarca yetkililere müracaat ettik. Son 10 günde 4 büyük kaza meydana geldi. Buradan yetkililere sesleniyorum. 2014 yılında Temmuz ayında yazdığımız dilekçelerimiz var. Israrla bir yaya yolu bir ışık hepsinden vazgeçtik bir set yapın dedik. Yola bir çizgi çektiler ama yeterli değil. Israrla talepte bulunduk ama hala bir cevap gelmedi. İnsan canı bu kadar ucuz mu? Daha da kötü şeyler olabilir, yetkililer bunu mu bekliyor? Acilen önlem alınmalı" dedi.

Çocuğuyla beraber yoldan geçen bir anne ise “Çocuklarımızı okula götürürken korku yaşıyoruz. Şu kadar küçük mesafeden karşıya geçirirken sıkıntılar yaşıyoruz. Araçlar çok hızlı geliyor" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!