Konut satışında internet dönemi

Güncelleme Tarihi:

Konut satışında internet dönemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:15

Türkiye’de 2008 ile 2014’ün ilk yarısında 4 milyon 156 bin adet konut satıldı. Gayrımenkul Sektörünün İnternet İletişiminde Uzman Nihan Urel, 2014’ün ilk yarısında konut alım satımında el değiştiren rakamın yaklaşık 4 milyar lira olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Son 6 yılda gerçekleşen yaklaşık 30 milyar liralık gayrimenkul satışının yüzde 18’inin İstanbul'da, yüzde 12’sinin Ankara'da, yüzde 0.25’inin de İzmir’de gerçekleştiğini söyleyen Nihan Urel, “Özellikle büyük şehirlerde satın alma kararı

Konut satışında internet dönemi
verirken ilk araştırma internetten yapılıyor. İstanbul’daki gayrimenkul satışların yüzde 90’ı internetin etkisi ve internetin referansıyla yapılıyor. Gazete, tv ve outdoor iletişimin etkisi daha sonra geliyor. Alıcı internetten “projedeki satış danışmanı kadar ya da başvurduğu emlakçı kadar bilgili olmadan hatta satış danışmanını, emlakçıyı ezici bilgiye ulaşmadan”, gayrimenkulü görmeye bile gitmiyor. Özellikle İstanbul’da konut alımına etki eden şey lokasyon ve sonrası projenin internetteki izleri” dedi.

Haberin Devamı

Nihan Urel, ''İstanbul ve Ankara’da kredi ile konut alma oranı yüzde 45, özellikle kredi ile alanlarda internet kullanımı ve internetten gayrimenkul alımına karar verme oranı yüzde 90 olduğunu söyledi.

İnternetin gücünü keşfedenlerin başında inşaat sektörünün geldiğini söyleyen Nihan Urel, “İnşaat şirketleri iyi reklamcılarla çalışarak çok kısa zamanda 25 - 30 yıllık şirketlerin şöhretlerini yakaladı. Bir yandan da 40 yıllık markaların, reklamın özellikle internetin gücünü keşfedemedikleri için nasıl “3 - 5 yıllık firmalarla artık rekabet bile edemediğini görüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!