Tem-Sen’den Başbakan ve Milli Eğitim Bakanına mektup

Güncelleme Tarihi:

Tem-Sen’den Başbakan ve Milli Eğitim Bakanına mektup
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 10:46

Uşak Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (Tem-Sen) İl Temsilciliği üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya mektup göndererek Bakanlık denetmenleri ve eğitim denetmenleri arasındaki bin 500 TL maaş farkı ve özlük haklarında düzeltme yapılmasını talep etti.

Haberin Devamı

PTT Uşak Şubesi önünde toplanan Tem-Sen Uşak İl Temsilcisi Cengiz Yağış ve sendika yönetim kurulu üyeleri Bakanlık denetçileri ve eğitim denetmenlerinin Maarif Müfettişi unvanı adı altında birleştirildiğini ancak maaş farkı ve özlük haklarında eşitsizlik olduğunu belirterek basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Tem-Sen Uşak İl Temsilcisi Cengiz Yağış, "20 Mart 2014 tarih ve 140314 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6528 sayılı Kanunla Milli Eğitim Bakanlığı’nda istihdam edilen Bakanlık Denetçileri ile Eğitim Denetmenleri, Maarif Müfettişi unvanı altında birleştirilerek görev tanımlarındaki ayrımlar kaldırıldı. Ancak mevcut yasal düzenleme ve fiili duruma göre görev unvanı, hizmet sınıfı, görev alanı, yetki ve sorumlulukları, ek göstergeleri aynı olan Maarif Müfettişlerinin özlük haklarında bin 500 TL’den fazla maaş farkı bulunmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Uygulamanın hukuka uygun olmadığını belirten Yağış, "Maarif Müfettişlerinin farklı özlük ve parasal haklarla denetim hizmeti sunuyor olmaları eşit işe eşit ücret ile hakkaniyet ilkesine uygun olmadığı gibi en genel anlamda hukuka da uygun değildir. Bu durum Maarif Müfettişleri arasında huzursuzluk yaratmakta, çalışma barışını ve verimliliği olumsuz etkilemektedir. Bu konunun Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız tarafından hassasiyetle dikkate alınacağı konusunda şüphe ve tereddüdümüz yoktur. Eğitim denetmenleri ile Maarif Müfettişleri arasında ortaya çıkan özlük ve parasal hak farklılıklarının giderilmesi için Başbakanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza birer mektup gönderiyoruz" diye konuştu.

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası Uşak İl Temsilciliği üyeleri PTT Uşak Şubesi’nden mektuplarını gönderdikten sonra olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!