TEMA’dan öğrencilere eğitim

Güncelleme Tarihi:

TEMA’dan öğrencilere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 10:11

Muğla’nın Marmaris İlçesinde, TEMA Vakfı Gönüllü Sorumlusu Nurcan Bahar’ın girişimleriyle Genç TEMA’dan sonra şimdi de "Minik, yavru ve ortaokul TEMA" çalışmalarına hız verildi. TEMA vakfı Marmaris Gönülleri, Marmaris’in Bozburun ve Selimiye Mahalleleri ile Ula İlçesi, Kızılyaka Mahallesindeki okullarda erezyon ve önlenmesi konusunda öğrencilere eğitim verdi.

Haberin Devamı

TEMA Vakfı Marmaris Gönülleri, Kızılyaka, Bozburun ve Selimiye’deki okullar ile buralardaki gönüllü öğretmenlerden gelen talep üzerine okul öncesi çocuklara toprak ve erozyon hakkında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi. TEMA Vakfı tarafından hazırlanan minik, yavru ve ortaokul TEMA eğitim materyalleri üç mahalledeki öğretmenlere teslim edildi. Doğaya olan duyarlılıklarından dolayı okul müdürleri ile öğretmenlere teşekkür eden Nurcan Bahar "Okullarımızın çalışmalarını ortak yapacağımız etkinliklerle desteklemeye devam edeceğiz" dedi. Bahar "Minik TEMA 2010 yılından bu yana uygulanan bir Erken Çocukluk Çevre Eğitimi Programı. Programın amacı erken çocukluk dönemindeki çocukların doğa ile olan bağlarını güçlendirmek, doğada kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak, fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek.

Haberin Devamı

Öğretmenlere ise doğa ile ilgili bir etkinlik havuzu sunup, bunları gerçekleştirebilmeleri için çeşitli materyal desteğini vermek. Program uygulanmaya başlandığı ilk yılda 16 ilde, 77 okulda, 4 bin 509 öğrenciye ulaştı" dedi.

Çocuklarda empati geliştiriyor

Bahar şöyle devam etti: "Yavru TEMA, öğrencilere, eğitim programında yer alan etkinlikler aracılığı ile çevre ile ilgili konularda uygulama yapma, doğa ile buluşma, gözlem yapma ve proje geliştirme deneyimi yaşamalarına olanak sağlıyor. Ortaokul Tema Eğitim Programı ise çocuklarımızın, bütün yaşam biçimlerine empati geliştiren, sürdürülebilirliği bir yaşam ilkesi olarak benimsemiş, doğaya bir bütün olarak bakabilen ve davranışlarının doğaya olan etkilerinin farkında bireyler olmalarına katkıda bulunuyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!