O sadece yardım etmek istemişti

Güncelleme Tarihi:

O sadece yardım etmek istemişti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 09:37

Tuğçe Albayrak, tuvalette üç gencin sıkıştırdığı iki Alman kızın yardımına koştu. Saldırgan Sırp genci, Tuğçe’yi yumrukladı. Yere düşünce başını betona çarptı. Tuğçe şimdi ölümle pençeleşiyor.

Haberin Devamı

HAYAT bazen çok acımasız olaylarla dolu. Yardıma koşarken, kurban gitme riski de var. Tuğçe Albayrak daha 23 yaşında hayat dolu, neşeli bir kızdı.

O sadece yardım etmek istemişti
Önünde upuzun bir yaşam ve hayalleri vardı. “Almanya’da göçmen kökenli öğretmen yetişmeli” çağrısını duyunca, öğretmen olmaya karar verdi. Giessen Üniversitesi’nde öğretmenlik bölümünde okuyordu. Daha yeni bir sınavı vermişti. 1.5 yıl sonra öğretmen olacaktı. Göçmen kökenli çocukların lise ve dengi okullara önünün açılması için mücadele edecekti. Başkalarına yardım etmeyi seviyordu. Adalet duygusu yüksekti.
Tuğçe Albayrak, şimdi Offenbach Sana Kliniği’nde komada yatıyor. Ölümle yaşam arasındaki o ince çizgide gidip geliyor. Durumu çok kritik. Hayata dönmesi mucize gibi görünüyor.

EĞER BEYİN...

İki Alman kıza yardım etmek istediği için yediği yumrukla yere yıkılan Tuğçe, başını betona çarpıyor. Kafatasında kırıklar var. Tuğçe’nin sağlık durumunu yakından takip eden Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin’le konuştum. Teknik bilgi verdi: Kafatasında kırıklar olunca, kan beyne akıyor. Beyindeki baskı artıyor ve zamanında müdahale edilmezse, beyin ölümü gerçekleşiyor. Doktorlar bu durumda kafatasından bir parça alıp beynin hava almasını sağlıyor.
Şimdi Tuğçe’nin beyni açıkta. Kafatasından alınan parça, canlı kalması için Tuğçe’nin karnına dikildi. Eğer beyin ölümü gerçekleşmediyse ve Tuğçe hayata dönerse, bu parça karnından alınıp yeniden yerine dikilecek. Eğer beyin ölmediyse...

EVİN DİREĞİYDİ

Tuğçe’nin babası Ali Albayrak’la konuşuyorum. İşte anlattıkları: “Tuğçe evimin direğiydi. İki oğlum, bir kızım var. Tuğçe tek kızım. Onları Türkiye Cumhuriyeti’ne yaraşır şekilde yetiştirdim. 30 yıldır fabrika işçisiyim. Çocuklarım cahil kalmasın, birer meslek edinsin, kariyer yapsın diye tüm imkanlarımı onlara seferber ettim. Şimdi yoğun bakımda 24 saat yanıbaşında elini tutuyorum ve Allaha dua ediyorum, kızımı bana bağışla diye. Ne olur kızım için dua edin.

ÇIĞLIK SESLERİNE KOŞTU

HÜRRİYET’in dünkü sayısında yazdık. Tuğçe cuma günü bir kız arkadaşının yaş günü için pasta yapıyor ve akşam dokuz arkadaş yaş gününü kutluyor. Geç vakitte acıkınca, Offenbach’taki McDonalds’ta yemek yemeye gidiyorlar. Tuvaletten çığlık sesleri duyuluyor ve Tuğçe hemen yardıma koşuyor. Üç Sırp asıllı genç, iki Alman kızını sıkıştırıp taciz ediyor. Tuğçe, “Kızları rahat bırakın” diye müdahale ediyor.
Yemekten sonra Tuğçe arkadaşlarıyla birlikte restoranın parkındaki arabaya gidiyor. Ancak kızları tuvalette sıkıştıran üç genç dışarıda bekliyor ve kızlara küfür ediyor. 18 yaşındaki sabıkalı genç,
Tuğçe’ye sert bir yumruk atıyor. Dengesini kaybeden Tuğçe yere düşerek başını betona çarpıyor. Hırsızlık, gasp ve adam yaralama sabıkaları bulunan 19 yaşındaki Sırp asıllı saldırgan ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

BİRİ YAKALANDI İKİSİ KAYIP

OLAY yerine gelen sağlık ekibi, Tuğçe’ye 20 dakika boyunca müdahale ettikten sonra genç kızı hastaneye kaldırdı. Tuğçe’nin durumunun kritik olduğunu belirten bir polis sözcüsü, Focus Online haber sitesine yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Kızın arkadaşlarının bir kısmı yardımına koşarken, bir kısmı da saldırganların kaçmasına engel olmaya çalıştı ancak sadece plakasını alabildi. Böylece saldırganı yakalayabildik.” Ancak sanığın olay yerinden kaçmasına yardımcı olan diğer iki kişi ise hâlâ aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!