Organize işler bunlar

Güncelleme Tarihi:

Organize işler bunlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 01:05

Gazeteciler Cemiyeti’nden Basın Konseyi’ne, TSYD’den medya mensuplarına herkes güvenlikçi şiddetine 'lanet' yağdırdı. Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, “Kanunlarda aksaklıklar var. Biliyoruz ki bu işler organize” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAZAKİSTAN maçı sonrası yaşanan güvenlikçi şiddeti, Türkiye’yi sarstı. Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, dün konuyla ilgili, “Her şeyin altından Emre ve Volkan çıkıyor imajı yaratıldı. İnadına onlara sahip çıkacağız” dedi.
Mahmut Uslu, “Anamıza küfredilmesine alıştık ama çoluk çocuğa da küfredildi. Volkan’a 20 dakika küfrettiler. Bu olayın bir milat olması lazım. E-bilet veya 6222 ile ilgili aksaklıklar varsa değiştirilsin” diye konuştu.

'HEPiMiZ AYNI GEMiDEYiZ'

MAHMUT Uslu ayrıca, “Kanunlarda aksaklıklar var. E-bilet diyorlar, yazmışlar kanuna, 'Federasyon hariç'. Neden böyle? Orada da olay oluyor. Passolig kanunu çıkarılıyor. Fakat bilet veriliyor. Bu iş sonra organize hale geliyor. Milli formayı taşıyan adama neden küfür ediyorsunuz? Biliyoruz ki bunların hepsi organize. Galatasaray ile ilgili örnekleri bu nedenle verdik. Hepimiz aynı gemideyiz. Üstelik bir de milli takımın karşılaşması” ifadelerini kullandı.
Olayın diğer cephesinde, yani basın emekçilerinin kanadında gazetecilerin dövülüp, yerlerde sürüklenmesine tepki çığ gibi büyüdü, lanet yağdırıldı. Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi ve medya mensupları tepkilerini açık bir şekilde dile getirdi.

Haberin Devamı

'BU GÜCÜ NEREDEN ALIYORLAR?'

BASIN Konseyi’nin açıklamasında, “Gazetecileri, kameramanları, yumruk ve tekmelerle yerlere yatırıp döven, elindeki makineleri kıran güvenlik güçlerinin, bu gücü nereden aldıklarını soruyoruz? Görüntülerdeki kişilerden hesap sorulmasını bekliyoruz” denildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da, “Siyasetçilerin, belediye başkanlarının, kulüp başkanlarının özel korumaları ve özel güvenlikçileri anlaşıldığı kadar özenle seçilmiyor. Özel güvenlikçiler çalıştıkları kişileri korumakla yükümlüyken ayrıca etrafa da terör estirmekten geri kalmıyor. Fenerbahçe Kulübü’nden meslektaşlarımızı darp eden özel güvenlik görevlileri hakkında gerekli yaptırımı uygulamalarını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

'Yapılan bu vahşi saldırıyı kınıyoruz'

Haberin Devamı

TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği İstanbul Şubesi güvenlikçi şiddetine yönelik, “Gazetecilere yönelik saldırgan davranışlar Türk Telekom Arena’daki karşılaşma sonrası tavan yapmış ve meslektaşlarımız ‘sözde’ güvenlik görevlilerince darp edilmiştir. Emekçi arkadaşlarımıza kamera önünde yapılan vahşi saldırıyı kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

7 ADIMDA ÇİRKİN OLAY

TT Arena Stadı’ndaki güvenlik terörü böyle meydana geldi:
1-Volkan, Emre ve Hasan Çetinkaya stattan ayrılmaya çalıştı. Araba önünde kalabalık oluştu.
2-Önce Çetinkaya, araca binmeye çalışırken bir kameramanı çekildiği gerekçesiyle itti.
3-Araç hareket ettikten sonra Fenerbahçe’nin özel güvenlik güçleri gazetecilere saldırdı.
4-Yerde kalan iki foto muhabirine tekmeler ve yumruklar atılıp 2 gazeteci darp edildi.
5-İki foto muhabirinin makineleri kırıldı. Olaylara Emniyet Spor Şube görevlileri müdahale etti.
6-Darp edilen gazeteciler rapor alarak, Ayazağa Karakolu’nda polise şikâyette bulundu.
7-Olaya karışan 5 akreditesiz güvenlikçiye 6222, mala zarar vermek ve kasten adam yaralamaktan işlem yapıldı.

Haberin Devamı

Volkan yalnız bırakıldı

FENERBAHÇE yöneticisi Deniz Tolga Aytöre olaylarla ilgili, “Volkan, milli formayla ısınmaya çıkıyor ama ana, avrat, çocuk küfürler ediliyor. Doping testi için stadyuma dönmese UEFA, Türkiye’ye ceza verecekti. İşin enteresan tarafı Volkan Demirel yalnız bırakıldı, stat çıkışı ulusal emanetimiz Volkan’ın yanında hiçbir yetkili yer almadı” ifadelerini kullandı.

Yıldırım talimat!

GECENİN sorusu şu;
- Özel güvenlik elemanlarını Türk Telekom Arena’ya kim gönderdi?
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tüm gelişmelerden anında haberdar edilir. Volkan Demirel ve Emre’nin Türk Telekom Arena’ya gittiğini öğrenince görevlilere telefon açar:
- Orası Galatasaray’ın Stadı. Güvenlikçileri de gönderin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!