İstanbul Şehir Tiyatroları 100 yaşında

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Şehir Tiyatroları 100 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 09:24

Eski adı "Darülbedayi" olan İstanbul Şehir Tiyatroları’nın kuruluşunun 100. yılı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen galayla kutlandı.

Haberin Devamı

Gala öncesinde, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu ve beraberindeki sanatçılar, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nden Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na yürüdü. Yazıcıoğlu ve beraberindekiler, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin duvarına da "Darülbedayi Caddesi" tabelası astı. Bu sırada sanatçılar toplu fotoğraf çektirirken, bazıları da "selfie" yaptı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen 100. yıl galasına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile aralarında Kadir İnanır, Erdal Özyağcılar, Perihan Savaş, Zihni Göktay, Cihan Ünal, Sezai Yılmaz ve Çiğdem Tunç gibi sanatçılar ile çok sayıda Şehir Tiyatrosu sanatçısı katıldı.

Galada konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Darülbedayi’nin 100. yılı nedeniyle güzel bir gece hazırlandığını vurgulayarak, "Tebrik ediyorum. 100 daha diyorum. İnanıyorum ki, Şehir Tiyatromuzu Erhan Bey ekibiyle birlikte geleceğe taşıyacak. Bendeniz de bu 100 yılın kutlamalarında bulunmaktan büyük şeref duyuyorum. Geçmişi biraz bilen birisi olarak, burada bulunmaktan büyük haz duyuyorum" dedi.

Topbaş, günün anısına Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu’na bir plaket verdi.

Galanın sonunda, Burak Kut, Cihan Ünal, Erol Evgin, Hakan Aysev ve Nükhet Duru gibi birçok sanatçı sahne aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!