CHP’den DT iddiası fotokopici danışman

Güncelleme Tarihi:

CHP’den DT iddiası fotokopici danışman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 23:57

CHP’li Candan Yüceer, Devlet Tiyatroları’nın yeni Genel Müdürü Nejat Birecik’in yasadışı atama yaptığını iddia etti. Bakan Ömer Çelik’e yönelik soru önergesinde Birecik’in danışmanı hakkında “Fotokopicilik yaparak yaşamını kazanan bu kişi aynı zamanda makam arabası da kullanmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

CHP Kültür Sanat Platformu üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Devlet Tiyatroları’nın (DT) yeni atanan Genel Müdürü Nejat Birecik’le ilgili ilginç iddialarda bulundu. Yüceer, Birecik’in kurum tarihinde DT kadrosunda olmadan atanan ilk genel müdür olduğunu söyledi. Ayrıca Birecik’in göreve geldikten sonra yaptığı atamaları da eleştiren Yüceer, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e, “Birecik, yasaya aykırı bir şekilde Genel Müdür Danışmanı olarak kadrosuz bir kişiyi atamıştır. Fotokopicilik yaparak yaşamını kazanan bu kişi aynı zamanda makam arabası da kullanmaktadır” iddiasını bildirdi.
Çelik’in yanıtlaması üzere TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Yüceer, DT ile ilgili eleştirilerde bulundu. Yüceer, Çelik’e şu soruları yöneltti:

HUKUK DIŞI ATAMA

Haberin Devamı

“Kurum içinde 700’e yakın sanatçı varken neden Birecik atanmıştır? Birecik’in özelliği TÜSAK yasa taslağının tek ve yılmaz savunucusu olması mıdır? Birecik Genel Müdürlüğe ‘yerine’ ibaresiyle atanmıştır. Birecik’in kadrosu DT Genel Müdürlüğü’nde değildir. Olmayan biri ‘yerine’ atama yapılması hukuk dışıdır. Kültür Bakanlığı neden böyle bir hukuk dışı atamayı meşru kılmaya çalışmaktadır?

FOTOKOPİCİYE ARABA

DT yasasına göre ‘Genel Müdür Danışmanlığı’ diye bir kadro yoktur. Ancak Birecik yasaya aykırı bir şekilde ‘Genel Müdür Danışmanı’ olarak kadrosuz bir kişiyi atamıştır. Fotokopicilik yaparak yaşamını kazanan bu kişi aynı zamanda makam arabası da kullanmaktadır. Kullandığı makam arabası ise başrejisörlüğe aittir. Bu iddia doğru mudur? Kadrosuz bir kişiyi önemli bir göreve getirerek bir de makam arabası tahsis etmek hangi yönetmelik veya hukuka dayanmaktadır?

KURUM KİLİTLENDİ

Birecik göreve geldikten sonra istifalar birbirini kovalamış, Başrejisör, Genel Müdür Yardımcısı, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere pek çok Bölge Müdürü istifa etmiştir. Tiyatro kilitlenmiş, çalışamaz hale gelmiştir. DT aynı zamanda sansür sözcüğü ile anılır olmuştur.

AKÜN İÇİN NEDEN HAMLE YOK

Emek İnşaat tarafından Akün ve Şinasi Sahneleri satılmıştır. Salonlarla ilgili Kültür Bakanlığı neden bir hamlede bulunmamış, neden yeni salonları şimdiye kadar seyirciye sunmamıştır? DT Genel Müdürlüğü’nü vekâleten yürüten Mustafa Kurt, Strateji Genel Müdürlüğü’ne usulsüz bir şekilde atanmıştır. Bakanlık TÜSAK yasasına karşı olan sanatçılardan intikam almak mı istemektedir?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!