Sahte ürüne 10.8 mİlyar $

Güncelleme Tarihi:

Sahte ürüne 10.8 mİlyar $
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:15

MARKA Koruma Grubu (MKG), vergi gelirlerine darbe vuran kaçakçılık ve sahtecilikle ilgili uyarıda bulunarak, “Sahtecilik ve korsan ürün ticareti yıllık 10.8 milyar dolara ulaştı” dedi.

Haberin Devamı

MARKA Koruma Grubu (MKG), dünya genelinde yasadışı ürün ticaretindeki artışın tedirginlik verici düzeyde olduğunu açıkladı. MKG yetkilisi Ali Ercan Özgür, sahteciliğin ve kaçakçılığın küresel ekonomiye her yıl yüz milyarlarca dolarlık zarar verdiğini belirterek, “Sahtecilik ve korsan ürün ticareti Türkiye’de yıllık 10.8 milyar dolarlık bir hacme ulaştı” dedi.

Türkiye’de yasadışı ticaret ile mücadeleye ve ticari marka haklarının etkin bir biçimde korunmasına odaklandıklarını anlatan Ali Ercan Özgür, şu değerlendirmeyi yaptı: “Dünya genelindeki yasadışı ticaretin boyutlarını ortaya koymak amacıyla Dünya Gümrük Örgütü tarafından hazırlanan ‘Yasadışı Ürün Ticareti 2013’ adlı rapor, tehlikenin büyüklüğünü kanıtlıyor. Güncel verilerin 2012 verileriyle karşılaştırıldığı raporda yasadışı ürün ticaretindeki son eğilimler değerlendiriliyor. Rapora göre ele geçirilen yasadışı ürünlerin yarıdan fazlasını sahte ilaçlar oluşturuyor. Sahte ilaçları, elektronik ürünler ve gıda ürünleri takip ediyor. Yasadışı ürünleri farklı alanlarda giderek büyüyen ve karmaşıklaşan boyutlarıyla değerlendiren rapor, kaçak sigara ve diğer yasadışı tütün mamulleri yakalamalarının sayısında da ciddi bir yükseliş olduğunu gözler önüne seriyor.” Özgür, yasadışı ticaretin; tüketici sağlığı ile güvenliği açısından risk yarattığını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!