Çağrı merkezinde dünya birincisi

Güncelleme Tarihi:

Çağrı merkezinde dünya birincisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:15

Çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en büyük organizasyonu ‘ContactCenterWorld-2014 Top Ranking Performers’ ödülleri sahiplerini buldu. Turkcell müşterilerine sunduğu müşteri hizmetleri ile ‘En İyi Müşteri Deneyimi ve Uygulaması’ kategorisinde dünya birinciliğini kazandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de ve yurtdışında çağrı merkezi yatırımları hız kazanan Turkcell Global Bilgi, sektördeki en önemli ödülün sahibi oldu. Çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en büyük organizasyonu ‘ContactCenterWorld-2014 Top Ranking Performers’ ödüllerinde Turkcell, ‘En İyi Müşteri Deneyimi ve Uygulaması’ ödülünü kazandı. Turkcell Global Bilgi’nin Genel Müdürü Bahadır Pekkan, ödülün ardından yaptığı konuşmada, “Turkcell müşterilerine verilen hizmetle bu ödülü kazandık. Dünya standartlarında bir çağrı merkezi olduğumuzu, uluslararası arenada aldığımız birinciliklerle kanıtlıyoruz” dedi.

SİZİ SESİNİZDEN TANIR

Turkcell Global Bilgi’nin davetlisi olarak katıldığımız ödül töreni, 14 Kasım Cuma gecesi ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlendi. Ödül töreninde, Asya Pasifik, EMEA ve Amerika kıtası birincileri dünyanın en iyisi olmak için yarıştı. Türkiye’de 35, yurtdışında ise 15 olmak üzere toplam 50 kurumsal firmaya hizmet sunduklarını anlatan Pekkan, kendilerine dünya birinciliği getiren sürecin, her arayana kendi segmentinde hizmet vermekten geçtiğini söyledi. Türkiye’deki yaklaşık 12 milyon kişiyi sesinden tanıdıklarını anlatan Pekkan, “Ses teknolojilerine ve insan kaynağına önemli yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Gençler için SMS, beyaz yakalılar için mail gibi farklı gruplara farklı çözüm önerileri sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SURİYELİLERE HAZIRLIK

Kamu kurumlarına da hizmet verdiklerini belirten Pekkan, “Milli Eğitim, Bağlık ve Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere birçok kamu kurumuna hizmet veriyoruz. Sadece kamu alanı için 3 bin kişi istihdam ediyoruz. Yenilenen kimlikler için de geçiş döneminde çağrı merkezi hizmetini biz vereceğiz” diye konuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan Göç İdaresi Müdürlüğü’nün hizmet satın alma sürecine girdiğini belirten Pekkan, “Bu hizmetlerin içinde çağrı merkezleri ve havalimanlarında destek masaları da olacağını düşünüyoruz. Biz bu ihale için hazırlanıyoruz. Eğer kazanırsak havalimanlarında yüz yüze çağrı merkezi de yapmış olacağız” dedi.
Türkiye’nin uluslararası alandan çağrı almasının dil bilinirliği nedeniyle zor olduğunu belirten Pekkan, “Türkiye’nin Hindistan gibi, dünyadan çağrı alması için dil bilmemiz gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

4 milyar dakikalık çağrı cevapladı

TURKCELL Global Bilgi, bugüne kadar 1 milyar 400 milyon adet çağrıya cevap verdi, 4 milyar dakikalık çağrı cevapladı. Türkiye’de 70 milyon, Ukrayna, Belarus, Rusya ve Almanya’da ise 10 milyondan fazla kişiye hizmet veren Turkcell Global Bilgi, dünyada 25 noktada 12 bin çalışanıyla hizmet veriyor. Şirket bugüne kadar 185 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!