Yeni kurulan partiye büyük şok

Güncelleme Tarihi:

Yeni kurulan partiye büyük şok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 20:04

Eski DYP İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi ismine itiraz ederek YSK'ya başvurdu.

Haberin Devamı

Eski DYP İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi’nin ismine itiraz ederek, “Anadolu Partisi'nin ismi Anadolu Partisi olarak geçemez. Bu 96. Maddeye (SPY) aykırıdır, acilen ilgili merciler bu partinin isminin 96. Maddeye aykırı olduğunu belirterek gerekli işlemi yapmaları gerekir” uyarısını yaptı. Hastürk, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki ayrı başvuruda bulundu.

ANADOLU PARTİSİ'Nİ UYARDI

gazetevatan.com'da yayınlanan habere göre Siyasi Partiler Yasası'nın 96. Maddesine işaret eden ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi'nin ismine itiraz eden Hastürk şöyle dedi:

“Siyasi Partiler Yasası'nın 96. Maddesi…Bu 1992’de değiştirildi. Yeni haliyle şu; komünist, anarşist, faşist, teokratik, nasyonal sosyalist, din, dil, ırk, mezhep ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen adlarda siyasi partiler kuramaz veya parti adında bu kelimeler kullanılamaz. Birkaç gün evvel bir parti kuruldu, Anadolu Partisi. Anadolu Partisi'nin ismi Anadolu Partisi olarak geçemez. Bu 96. Maddeye aykırıdır, acilen ilgili merciler bu partinin isminin 96. Maddeye aykırı olduğunu belirterek gerekli işlemi yapmaları gerekir.”

Haberin Devamı

“10-15 PARTİ SEÇİME GİREMEZ”

Hastürk, 10-15 partinin seçime giremeyeceğini de iddia etti. Genel merkezi olmayan partiler olduğunu ifade eden Hastürk, “Doğru Yol Partisi'nin daha evvel Cumhuriyet Başsavcılığına Bilgi Edinme Yasasına müracaatta bulundum. Benim müracaatıma verdikleri cevapta Doğru Yol Partisi'nin öyle bir genel merkezi olmadığı görüldü. Aynı partinin Demokrat Partiyle benzer ikisi de at figürlü amblemleri vardı, itiraz ettim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!