Zehirli sosisle toplu katliam

Güncelleme Tarihi:

Zehirli sosisle toplu katliam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 01:12

Kırkkonaklar Bademlidere’de geçtiğimiz hafta ortaya çıkan hayvan katilleri, zehirli sosislerle yüzlerce köpeği katletti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri, toplu katliam hakkında inceleme yaparak olayı yargıya taşıdı. Katillerin izi, MOBESE kameralarından sürülecek.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in 2 ay önce “Vahşetin adresi Bilkent” manşetiyle gündeme taşıdığı, yaklaşık 70 sokak köpeğinin zehirli sucuklarla zehirlenmesinin ardından benzer bir olay geçtiğimiz hafta Çankaya Kırkkonaklar’da yaşandı. Bademlidere mevkisindeki ormanlık alanda yaşayan ve hayvan gönülleri tarafından beslenen yüzlerce köpek, kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirli sosis ve sucuklarla öldürüldü. Hayvanseverler, bölgede yaklaşık 400 köpeğin yaşadığını, büyük bölümünün katledildiğini ve ölülerinin de götürüldüğünü söyledi. İhbar üzerine bölgeye gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip, toplu köpek katliamıyla ilgili inceleme yaptı ve tutanak tuttu. Olay hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çevredeki MOBESE görüntülerinden hayvan katliamı yapanların tespit edilebileceğini söyledi. Çankaya Belediyesi ise, zehirlenen köpekler üzerinde yapılan incelemelerde hayvanların ‘Methomyl’ ile zehirlendiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

KAMYONETLE ORMANA GİRDİLER

Ankara Hürriyet’e konuşan olayın görgü tanıklarından Muhammed Sarı, 9 Kasım günü saat 23.00 sularında Bademlidere’deki ormanlık alana giren bir hayvan toplama aracı gördüklerini ve bu şahısların bölgeye zehirli sosis bıraktıklarını öne sürdü. Sarı, 366. Sokak’ta gördükleri kamyonetin beyaz renkli olduğunu ve plakasını 06 FA olarak hatırladığını iddia ederek, şöyle konuştu: “Kafesli bir hayvan toplama aracıydı. Üstünde herhangi bir yazı yoktu. Ormanlık alana doğru çıkmaz yoldan gitmeye çalışınca dikkatimizi çekti.

HER YERDE ZEHİRLİ SOSİS

‘Köpek bırakmaya mı geldiniz’ diye sorunca, ‘Köpek toplamaya geldik’ cevabı verdiler. Daha sonra yanımdaki arkadaşlardan birisi, ormanlık alana bir şeyler attıklarını görmüş. Yaklaşık 15 dakika sonra, 11 yıldır beslediğim köpeklerden birisinin zehirlendiğini fark ettik. Veterinere götürdük fakat hayatını kaybetti. Bölgeye geri dönüp köpeğin neden zehirlendiğini araştırırken sadece bizim sokakta 15-20 köpeğin daha aynı şekilde zehirlendiğini gördük. Çevreyi araştırdığımızda her yere zehirli sosis attıklarını tespit ettik.”

Haberin Devamı

KATLİAMDAN SONRA ÖLÜLERİ DE TOPLANDI

Kırkkonaklar, Bademlidere ve Boztepe’de yaşayan yüzlerce köpeği beslediklerini dile getiren hayvanseverlerden Mehmet Akçay, “Yüzlerce köpek şimdi ortada yok. Ölülerini de toplamışlar” dedi. Hülya Söylemezoğlu ise 400 köpeğin yaşadığı yerde artık köpek kalmadığını dile getirerek, “Beslemeye çıktığımızda hemen yanımıza gelirlerdi. Yüzlerce köpeğin öldürüldüğünü tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

ZEHİRİN ADI ‘METHOMYL’

Çankaya Belediyesi ise olayla ilgili şu açıklamayı paylaştı:
“Belediyemiz sınırları içinde bulunan Bademlidere semtinde 20 Ekim 2014 ve 10 Kasım 2014 tarihlerinde köpeklerin zehirlendiğine ilişkin ihbar üzerine belediyemiz ekipleri acilen bölgeye gönderilmiş ve gerekli incelemeler yapılmıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne götürülen köpekler üzerinde yapılan incelemede köpeklerin ‘Methomyl’ ile zehirlendiği anlaşılmıştır. Bu korkunç olayların belediyemizle ilişkilendirilmesi asla kabul edilemez. Özellikle sosyal medyada belediyemizi karalamaya dönük mesajların paylaşılmasını üzüntüyle karşılıyor ve bu konuda hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyu bilgisine sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!