Carlos'tan Volkan'a destek

Güncelleme Tarihi:

Carlostan Volkana destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 15:41

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, dün akşam Türkiye ile Kazakistan arasında oynanan milli maç öncesinde kaleci Volkan'ın taraftarların tepkisi üzerine sahayı terk etmesiyle ilgili, "Volkan hangi takımın oyuncusu olursa olsun, Türkiye milli takımı formasıyla sahadayken bence çok daha farklı bir saygıyı hak ediyor." dedi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında deplasmanda Balıkesirspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, bu karşılaşmanın hazırlıklarını kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Roberto Carlos nezaretinde gerçekleşen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Ardından pas çalışan kırmızı-beyazlılar daha sonra ikili mücadele çalışması yaptı. Teknik Direktör Carlos çalışmalar esnasında oyuncuların arasında yer alırken, futbolcuların azimli ve hırslı oldukları görüldü. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana ülkelerinin milli takımlarında bulunan Manuel Da Costa ve Aatıf Chahechouhe ile sakatlıkları nedeniyle tedavi gören John Utaka ve Hakan Arslan katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Ümit Kurt ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Roberto Carlos, milli maç arasında iyi bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Artık herkes neler yapması gerektiğini farkına vardı. Özellikle antrenmanda yaptığımız şeyleri sahaya yansıtmamız gerektiğinin farkına vardık. Bazı şanssızlıklar yaşıyoruz ama herkes artık bu şanssızlıkları üstesinde gelipte bir galibiyet almaları ve sonrasında bunu devam ettirmeleri gerektiğini kafasına yerleştirdi." dedi. Carlos, kendisinin antrenmda enerjik ve futbolcuların hırslı olmasıyla iglili yöneltilen soru üzerine, "Geçen seneden beri bizim çalışma ortamımız her zaman keyifli ve enerjili. Gerçekten iyi bir çalışma dönemi geçiriyoruz. Fakat bu sene maçlarda bunun karşılığını alamadık. Maçlardaki biz, gerçek biz değilmişiz gibi oldu ama çalışmalarımıza bu şekilde devam edeğiz. Ben her zaman oyuncularımı en iyi şekilde çalıştırmaya, en iyi motivasyonu, en iyi enerjiyi vermeye çalışacağım. Futbol zaten benim hayatım. O yüzden bu hayatımı da en iyi şekilde geçirmeye çalışacağım." diye konuştu.

Haberin Devamı

"VOLKAN, SAYGIYI HAK EDİYOR"
Carlos, dün akşam Türkiye ile Kazakistan arasında oynanan milli maç öncesinde kaleci Volkan'ın ısınırken taraftarların tepkisi üzerine sahayı terk etmesiyle ilgili de, aynı şeyi kendisinin de yaşadığını belirterek, "Volkan bir Türk oyuncu ve Fenerbahçe'nin oyuncusu ama dünkü maçta Türkiye'yi temsil ediyordu. Ve Türkiye formasıyla, Türkiye armasıyla sahadaydı. Taraftarlar hangi takımın taraftarı olurlarsa olsun, Volkan hangi takımın oyuncusu olursa olsun Türkiye milli takımı formasıyla sahadayken bence çok daha farklı bir saygıyı hak ediyor. Milli takım iyi bir dönemde olabilir, kötü bir dönemde olabilir ama sonuçta bu ülkeyi temsil eden, bu ülkeyi Avrupa kupalarına götürmek için çalışan bu milli takıma karşı bence taraftarların biraz daha saygılı olması gerekiyor. Çünkü sahaya çıkan bir kulüp değil bir milli takımdır. Bunun da saygısı çok farklı olmalı." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!