Hayati tehlikeye kelepçeli önlem

Güncelleme Tarihi:

Hayati tehlikeye kelepçeli önlem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 01:12

Kent içindeki aydınlatma lambalarından sarkan kabloların yarattığı tehlike kadar, alınan önlemler de görenleri şaşkına çeviriyor. Başkentliler, bant ve plastik kelepçelerle alınmaya çalışılan önlemlere tepki gösterirken, BEDAŞ yetkilileri, açıktaki kabloların aciliyet sırasına göre kapatıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Başkent’te; Kızılay, Abidinpaşa, Kavaklıdere, Öveçler gibi kalabalık semtlerdeki aydınlatma direklerinden dışarı sarkan elektrik kabloları için alınmaya çalışılan önlemler dikkat çekti.
Ekiplerin, kabloların üzerini kapatan kapakları, bant ve plastik kilitli kelepçelerle monte etmesi tepkiye neden olurken, Ankara Hürriyet’e şikayette bulunan okurlar, “Elektrik akımının olduğu kablolardan bizi plastik kilit ve bantla korumaya çalışıyorlar” dedi.

KAPAKLAR BAKIMDA KAYBOLDU

Ziya Gökalp Caddesi‘nde yer alan direklerde kabloların, yapılan bakımların ardından açıkta bırakıldığını söyleyen Muhammed Akkurt, “Ankara’nın en işlek caddelerinden birinde bakım elemanlarının sorumsuzluğu nedeniyle insanlar tehlikeye atılıyor. Yolun karşısına geçerken korkuyoruz. Çocuklar açıkta duran kabloların yanından geçiyor. Bakım sırasında kabloların kapağı nasıl kaybolur anlamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ACİLİYET SIRASINA GÖRE KAPATILIYOR

Konuyla ilgili olarak, Başkent Elektrik Dağıtım’dan (BEDAŞ) yapılan açıklamada, kabloların bakım sırasında açıkta bırakılmadığı ve bu yönde çağrı merkezlerine gelen şikayetlerin de, aciliyet sırasına göre yetkili ekiplere bildirilerek, tehdit oluşturan unsurların ortadan kaldırıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!