Gençler Kuşadası'ndan memmun değil

Güncelleme Tarihi:

Gençler Kuşadasından memmun değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:07

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, lise öğrencileri arasında Kuşadası Ticaret Odası tarafından yaptırılan 'Gençliğin Kuşadası'na ve Ticarete Bakışı' konulu anketten düşündürücü bir sonuç çıktı. Öğrencilerin büyük bölümü ileride Kuşadası'nda yaşamayı ve çalışmayı düşünmediklerini belirtip, ilçenin en büyük sorunun ise çevre ve betonlaşma olduğunu söyledi.

Haberin Devamı


Kuşadası Ticaret Odası'nın,(KUTO) 'Gençliğin Kuşadası'na ve Ticarete Bakışı' konulu anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. İlçedeki lise düzeyinde 2 bin 567 öğrencinin katıldığı ankette, yanıt verenlerin yüzde 54.12'si ileriki yıllarda Kuşadası'nda yaşamak ve çalışmak istemediklerini söyledi.


TURİZMCİ OLMAK İSTEMİYORLAR
Gençler, Kuşadası'nın en önemli sorununun çevre ve betonlaşma olduğunun altını çizerken, ilçede sosyal ve kültürel faaliyetlerin az, insan ilişkilerinin zayıf, saygı ve dürüstlük kavramlarının olmadığını belirtti. Üniversite hayali kuran gençlerin iyi bir iş kurma, kaptan olmanın yanı sıra üçüncü seçenek olarak futbolcu olmayı istedikleri anket sonuçlarında ortaya çıkarken, turizm kenti Kuşadası'nda yaşamalarına rağmen turizmci olmayı istememeleri dikkat çekti.
KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, ankete yanıt verenlerin gelecekte Kuşadası'nı yönetecek bireyler olduğuna dikkat çekip, "Gençliğin Kuşadası'na ve Ticarete Bakışı anketi, ilçemizde bugüne kadar yapılmış ilk ve tek çalışmadır. Temel amacı, gelecekte bizlerin şu anki konumlarında olacak olan gençlerimizin ilçemiz ve ticaret hakkındaki görüşlerini ortaya çıkarmak, gençliğin gözünden ilçemiz sorunlarını belirlemektir. Anketin sonuçları bizlere çeşitli görevler yüklemektedir. Örneğin, Kuşadası'nda iş imkanlarının artırılması, altyapı, çevre, betonlaşma sorunlarının çözülmesi, eğitim, iş, sosyal faaliyetler, spor olanakları ve kişisel gelişim olanaklarının fazlalaştırılması acil olarak yapılması gerekenlerdir. Bunun gibi çalışmaların sürekli yapılması ve daha da önemlisi ilgili kurum ve kuruluşların bir an önce harekete geçmeleridir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!