Diyarbakır'da olaylara karışan çocukların ailelerine 189 TL ceza

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda olaylara karışan çocukların ailelerine 189 TL ceza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 14:15

DİYARBAKIR’da Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü çocukların tehlikeli ortamlardan uzak tutulması, istismar edilmemesi ve kamu düzenin sağlanması amacıyla aldığı önleyici kararla, olaylara karışan çocukların ailelerine 189 TL para cezası kesmeye başladı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü, il genelinde çocukların korunması ve kamu esenliğinin sağlanması ile ilgili çocukların istismar edilmemesi ve tehlikeli ortamlardan uzak durmasını sağlayacak önleyici bir karar aldı. 2 Kasım tarihinde alınan karara göre, kentte meydana gelen toplumsal olaylara katılan çocukların ailelerine 5236 sayılı Kabahatlar Kanunu’na göre 189 TL para cezası kesilmesi kararlaştırıldı. Kararın yürürlüğe girmesinden bu yana kentte molotof atma, güvenlik güçlerine taş atma, lastik yakma, havai fişek atma, yol kapama, boykot gibi eylemlere katıldığı belirlenen 18 yaşın altındaki çocuklarının ailelerinde ceza kesilmeye başlandı.

Tedbirler arasında, 18 yaşından küçüklere, benzin, lastik satan ve temin edenlere cezai işlem yapılması da yer alıyor. Alınan kararın amacı şöyle açıklandı:

"Çocuklarımızın sokağın türlü tehlikelerine maruz kalmalarını engellemek, ruhsal ve bedensel açıdan sömürülmelerinin önüne geçmek, eğitim haklarının engellenmesini önlemek. Bedensel, zihinsel ruhsal, ahlaksal ve toplumsal gelişmesine zararlı olacak biçimde aileleri ve başka kişiler tarafından ihmal ve istismar edilmelerini önlemek için korunma haklarının uygulamaya konuşmasını sağlamak gerekmektedir. Diyarbakır ili genelinde yaşayan çocuklarımızın bedensel, zihinsel ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimi ile güvenliği çok açık ve acımasız şekilde tehlike altındadır. Bu karar ile çocukların aileleri ya da başka kişiler tarafından ihmal veya istismar edilmelerinin önlenmesi ve kamu esenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kararla Diyarbakır ili sınırları içerisinde 18 yaşından küçük her türlü sosyal tehlikelere ve kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılan, başı boşluğa sürüklenen, beden, ruh ve ahlaki gelişmeleri, şahsi güvenlikleri tehlike içerisinde bulunan çocukların ve bu çocukları ihmal ve istismar eden gerçek ve tüzel kişileri kapsar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!