Tren kaçmak üzere

Güncelleme Tarihi:

Tren kaçmak üzere
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 01:13

Bir maç eksiği ile 15 puanı bulunan Başkent ekibi, lider Bandırmaspor’un 14 puan gerisinde. 13 hafta geçilirken, sıralamada 5. basamakta duran ve play-off’a girecek son takım konumunda olan Hatayspor’un ise 18 puanı var.

Haberin Devamı

İkinci Lig Kırmızı Grupta hafta sonunda oynadığı kritik Göztepe maçını 1-1 tamamlayan Ankaragücü, yarışın içinde kalma iddiasında bir darbe daha yedi. Son 3 maçta, 8 puan kaybı yaşayan sarı-lacivertliler, 15 puanla 11. basamakta kalırken, lider Bandırmaspor’un 14 puan gerisine düştü. İkinci Lig statüsüne göre, grupta ilk sırayı alan takım, direk PTT 1.Ligine çıkacak, normal sezonu; 2, 3, 4, ve 5. olarak bitirecek takımlar play-off’a girecek. 13 hafta geçilirken, sıralamada 5. basamakta duran ve play-off’a katılacak son takım konumundaki Hatayspor’un 18 puanı var. Ankaragücü’nün en azından şan da en yakın rakibi konumundaki Hatayspor’u yakalayabilmesi için, öncelikle, 9. haftada ertelenen Diyarbakır BŞB maçını mutlak kazanması gerekiyor.

KADRO DERİNLİĞİMİZ YOK

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, 1-1 biten Göztepe maçı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, maçın genelinde iyi oynadıklarını belirtip, “Bu karşılaşmadan önce iki takım arasında var olan rekabeti oyuncularımıza anlattık. Onlar da bu rekabetin farkındaydı ve kazanarak camiamıza güzel bir hediye vermek istediler. Karşılaşma boyunca baskı kuran bizdik ve pozisyon üreten taraftık. Golü onlar buldu ama bizde karşılık verdik. Kazanmak isterdik üzgünüz” dedi.
Kaplan, futbolcuların isteklerini takdir ettiğini dile getirip, şöyle konuştu:
“Oyuncular, ellerinden gelenin en iyisini yapıyor ve sahada en iyi mücadeleyi veriyor. Bir çok futbolcumuz genç ve tecrübesiz. Transfer de yapamadık. Göztepe’ye baktığımız zaman, bir futbolcu hariç hepsi yeni transfer. İki takım arasındaki kadro farkına rağmen, baskı kuran, pozisyon üreten ve karşılaşmayı kazanmak isteyen taraftık. Kadro derinliği olmadığı için maçta zorunlu değişikliklere gittik. Göztepe ligin en iyi takımı ama A.Gücü Göztepe’den daha iyi bir takım. Biraz sabredersek, bu çocuklar çok iyi iş başaracak. Hacettepe’de iken de Göztepe maçını yöneten hakemle sorunlar olmuştu. Yaptığı hatadan dolayı puan kaybı yaşadık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!