Hollanda'dan Yeni Zelanda'ya bisikletle giden çift Zonguldak'ta

Güncelleme Tarihi:

Hollandadan Yeni Zelandaya bisikletle giden çift Zonguldakta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 12:27

HOLLANDA’dan çift pedallı bisikletle dünya turuna çıkan Nora ve Rick Jansen çifti, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde tesadüfen karşılaştıkları, aynı zamanda Hollanda vatandaşı olan Birsen Yalpur ile eşi Serkan Yalpur’un evinde 1 gece konakladıktan sonra yola devam etti.

Haberin Devamı

Hollanda’dan 4 ay önce yola çıkıp 26 bin kilometre pedal çevirerek Yeni Zelanda’ya ulaşmayı hedefleyen Jansen çifti, 4 bin 500 kilometre yol kat ederek Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne geldi. Daha önce bir süre Hollanda’da yaşayan ve Flemenkçe’yi iyi bilen Birsen Yalpur, eşi Serkan Yalpur ile alışveriş yaparken karşılaştıkları Jansen çifti ile sohbet etti. Yalpur çifti, gittikleri yerlerde çadırda konakladıklarını öğrendiği Jansen çiftini evlerine davet etti. Evde konaklayan Hollandalı çifte, Yalpur çitfinin yakınları ve komşuları ilgi gösterdi. Çift, geceyi evde geçirdikten sonra yollarına devam etti.

Hollandadan Yeni Zelandaya bisikletle giden çift Zonguldakta


Erdemir işçisi Serkan Yalpur, eşi Birsen Yalpur’un, tesadüfen karşılaştığı çift ile maceraları hakkında sohbet ettiğini söyledi. Eşi Birsen’in, Hollanda’da konuşulan Flemenkçe’yi iyi bilmesinin, Nora-Rick Jansen çifti ile anlaşmalarını kolaylaştırdığını anlatan Serkan Yalpur, şöyle dedi:

"Günde ortalama 50- 60 kilometre yol alan çift, genel olarak konaklamalarını ise kendilerine ait çadırda yapıyorlar. Biz ise kendilerini evimizde ağırlamak istedik, kabul ettiler. Sohbetlerimizde Ereğlimizi ve ülkemizi anlatma fırsatı bulduk. Bir gece konakladıktan sonra, kendilerine Hırvatistan’da hediye edilen köpek ile birlikte ilçemizden ayrıldılar. Daha 21 bin 500 kilometre yol kat edeceklerini söylediler. Hollanda’dan hareketleriyle birlikte bu mesafeye yaklaşık 2 yılda ulaşmak istiyorlar."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!