Eto'o bile dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Etoo bile dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 11:29

Kazakistan maçı öncesi taraftarların küfürlerine sinirlenip sahayı terk eden Volkan Demirel, ne ilk ne de son... Daha önce de Eto'o Constant ve Volkan Şen, benzer şekilde sahayı terk etmişti.

Haberin Devamı

Kazakistan maçı öncesi ısınmak için sahaya çıkan Volkan Demirel’in taraftarların küfürlerine maruz kalması üzerine sahayı terk etmesi milli maçın adeta önüne geçti. Gözyaşları içinde sahayı terk eden ve karşılaşmada forma giymeyen Volkan Demirel’in bu tepkisi yeşil sahalarda daha önce yaşanmış olayları da akıllara getirdi. Özellikle siyahi futbolcuları hedef alan ‘ırkçı’ tezahüratlar nedeniyle pek çok futbolcu karşılaşmalar sırasında sahayı terk etmek zorunda kaldı.
İşte o isimler;

Etoo bile dayanamadı

YIL 2006 – Samuel Eto’o
Kamerunlu golcü Samuel Eto'o, Barcelona forması giydiği dönemde yaşadığı ‘ırkçı tezahüratlar’ nedeniyle sahayı terk etmek isteyen ilk oyuncu olarak biliniyor. Barcelona’nın 2006 yılında Real Zaragoza ile oynadığı maç sırasında taraftarlardan gelen ırkçı tezahüratlar üzerine sahayı terk etmek isteyen Eto’o’yu iki takım futbolcuları ve teknik direktör Rijkaard güçlükle ikna etti.

Etoo bile dayanamadı

Haberin Devamı

YIL 2013 – Kevin Prince Boateng
Şimdiler Schalke 04 için ter döken Ganalı futbolcu Kevin Prince Boateng, geçtiğimiz yıl AC Milan ve Pro Patria arasında oynana dostluk karşılaşmasının 25.dakikasında, tribünlerden gelen ırkçı tezahürat sonrası, topu eline aldı ve tribünlere fırlattı. Boateng formasını çıkardı ve soyunma odasına doğru yürüdü. Milan futbolcularının da maçı bırakmasıyla hakem maçı iptal etti.

Etoo bile dayanamadı

YIL 2013 – Kevin Constant
Trabzonspor’un bu sezon renklerine kattığı Kevin Constant da benzer bir durum yaşayıp sahayı terk eden futbolcular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz sezon AC Milan için oynayan Constant, Sassuolo ile oynanan maçın 34.dakikasında taç kullanmaya gittiği sırada uğradığı ırkçı tezahürat üzerine sahadan ayrıldı. Constant'ı, kimse oyuna dönmeye ikna edemeyince teknik direktör Massimiliano Allegri çareyi oyuncu değişikliği yapmakta buldu.

Etoo bile dayanamadı

Haberin Devamı

YIL 2013 – Volkan Şen
Geçen sezon Trabzonspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın 42.dakikasında Volkan Şen'in seyircilerle girdiği diyalog sonrasında ağlayarak sahayı terk etmesi haftalarca konuşuldu. Taraftardan gelen küfür ve hakaretler karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Volkan Şen, tribünlere dönerek aleyhinde tezahürat yapan kişilere cevap verdi. Ardından ağlayarak soyunma odasına doğru yönelen Volkan Şen yerini Malouda'ya bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!