Madencinin kredi borcu belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Madencinin kredi borcu belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 01:02

‘MADENCİNİN kart borcu ne olacak?’ yazımda, her maden faciası sonrası bankaların, kazada hayatını kaybedenlerin kredi borçlarını sildikleri yönündeki açıklamalarını eleştirerek, borcun silinmediğine, hayat sigortasından ödendiğine değinmiştim.

Haberin Devamı

Yazımın sonunda da, “Bankalar iyilik yapmak istiyorsa, kredi borçlarını silsinler, hayat sigortasından ödenecek tazminatı da ölenlerin ailelerine bıraksın” demiştim.

Yazı sonrası önce Halk Bankası, ardından da Ziraat Bankası aradı ki, Ermenek’teki facia sonrası maden işçilerinin borçlarının silindiğine yönelik ilk açıklama da Halk Bankası’ndan gelmişti.

Madencinin kredi borcu belli oldu
MADENCİYE ZORUNLU KAZA SİGORTASI

Halk Bank, Ermenek’te yaşanan kazada 18 işçinin hem kredi hem de kart borçlarının tamamını silmiş ve krediden dolayı hayat sigortası olanların da sigortadan alacakları tüm tazminatı yakınlarına bırakma kararı almış.

Yani, banka, sigortadan hiçbir para almayacak. Sadece bu kadar da değil; Halk Bankası, işçilerin yakınlarının da bu olaydan mağdur olduklarını hesaba katarak, onların da bankaya olan borçlarını belli bir süreyle ertelemiş.

Haberin Devamı

Gelelim Ziraat Bankası’na. Ziraat’te, Soma’da yaşanan, 301 kişinin hayatını kaybettiği faciada ölenlerin kredi borçlarının tamamını silmiş ve hayat sigortasından doğan tazminat alacağının tamamını da işçi ailelerine ödemiş. Ziraat Bankası, aynı uygulamayı Ermenek için de yapacağını açıkladı.

Madencinin kredi borcu belli oldu
MADENCİNİN KREDİ KARTI BORCU NE OLACAK?

Bu iki kamu bankasından dışında diğer bankalardan ses çıkmadı. Dolayısıyla onların Ermenek’te nasıl bir tavır sergileyecekleri bilinmiyor.

noyandogan@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!