Posası da güzelmiş!

‘ELLERE var da bize yok mu?’ temalı yazıma Dusan Ivkoviç’ten tokat gibi tekzip geldi.

Haberin Devamı

Savım; “Avrupa’nın tozunu atan ve Yunanistan’ı yoktan ‘Dünya basketbol devi’ yapan ‘soğuk savaş artığı Yugo-VİÇ’lerin bize posası kaldı” şeklindeydi. ‘Yeni bir TanjeVİÇ trajedisi mi yaşıyoruz yoksa’ydı endişem. Ivkoviç eski çamlardan birisinin henüz bardak olmadığını Real Madrid maçında ‘bir defa sonuna kadar’ ispatladı.
Real Madrid’in her şeyi Fernandez’in olmayışının özrü olamaz. Çünkü bizde de giderek formuna ulaşmakta olan Krstic yoktu.
Üstelik Krstic’in yokluğu bizdeki ‘hayati pivot’ fonksiyonunu sıfırlamıştı. Koç, bu yıl değişen Euroleague formatının da farkında. Grupta ilk 4’e girdikten sonra Top 16’da 8’erlik 2 kümede 14 maç yaptıktan sonra ilk dörtler çeyrek finalde beşer maçlık play-off oynayacak. Uzun maratonda çaylaklıklarını atmakta olan gençler Cedi, Furkan ve Emircan iyice pişerken, Krstic geri dönecek.

Haberin Devamı


Derbiye çıkarlar mı?


ULUBATLI Souness’in Saracoğlu’na bayrak dikmesi gibi, geçen sezon G.Saray’ın naif yöneticilerinin aklına uyup sahaya çıkmaması miladı, yıllarca espri konusu olacak, ara başlıktaki soru hep sorulacaktır. Obradovic’in kendisinin söylediği gibi Goudelock’ın 13’te 10 üçlük sokması normal değil ve her akşam olmaz. Grubun zayıf takımı Bayern’i yenmek evet ama oynanan basketbol yılın devamı için yetmez.
Olympiakos karşısında dağılan G.Saray’ın maça konsantrasyonu belirleyecektir sonucu. Ataman kırılganlığı bırakır yaşama küsmezse güzel, gel-gitli bir derbi seyrederiz.

Yazarın Tüm Yazıları