Niye oy verdiniz

Güncelleme Tarihi:

Niye oy verdiniz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 01:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Etyen Mahçupyan’ın “İslami kesim yolsuzlukların farkında” açıklamasıyla ilgili, “Benim o İslami kesimden hesap sormam lazım: Niye oy verdiniz? İslam yolsuzluk dini değildir. Müslümanlık harama ortak olmak değildir” dedi.

Haberin Devamı

‘Geleceği birlikte kuruyoruz’ etkinliklerinin Eskişehir buluşmasına katılan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde şunları söyledi:

1000 ODALI SARAY HARAMDIR

“Çocukluğumdan beri kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu, kul hakkı yiyenin toplumdan dışlanması gerektiğini anlattılar hep. Bu İslami hareketten kastedilen halkımıza şunu sorayım: Bu hakkı yiyenlere niye oy verdiniz, niye sahip çıktınız. Bakın Reza Zarrab’ın kuryesi diyor ki ‘Ankara’ya çok para harcadık, gönderdik’. Ankara’ya çok para taşıdığını söyleyen kişi, bu paraları kime, niye ve ne için taşıdı? Davutoğlu’nun danışmanı bile ‘İslami kesim yolsuzlukların farkında’ diyor. Bakın elin oğlunun Avrupa’da, dünyada ne yaptığını görüyorsunuz. Milyonlarca kilometre öteye kuyruklu yıldız gönderiyorlar. Bilimi, aklın zenginliğini, özgürlüğünü ortaya çıkarıyorlar. Biz ne yapıyoruz? Biz Beyefendi’ye bin odalı saray inşa ediyoruz. ‘Kendi paranla yaptıysan israftır. Milletin parasıyla yaptıysan haramdır’ diyor Ebu Zer. Bu ülkede huzur, barış içinde, ortak paydaşlarla yaşayacaksa, benimde senin de sorumluğun var. Vicdanını dinleyeceksin, adaletten ve vicdandan yana oy vereceksin. Demokrasiyi içselleştiremeyenler, toplumu kandırmak, aldatmak için 3 alanı kullanıyor. Bunlar etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden ve yaşam tarzları üzerinden siyaset yaparlar.

Haberin Devamı

SURİYELİYE İŞ BULUYORSUN

3’ü de sağlıklı demokrasilerde yasaktır. Ama bu bizde yasak değildir. 4’üncüsü de yalan söylemektir. SGK Başkanı 2 milyon Suriyeliye çalışmak için belge verileceğini açıkladı. Bakın Türkiye’de 3 milyon kardeşimiz işsiz. Ama bizim çocuklarımıza iş bulmuyorsunuz. Gidip Suriyeliye iş buluyorsunuz. Siz niye önce kendi çocuklarınızı iş bulmuyorsunuz? Bu nasıl bir durum? Bu Suriyeliler buraya niçin ve ne amaçla getirildi? Türkiye'nin huzura, barışa ve yeni yönetime ihtiyacı var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!