Fabrice Mels: Şampiyonum çünkü ben daha iyiyim

Güncelleme Tarihi:

Fabrice Mels: Şampiyonum çünkü ben daha iyiyim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 19:54

Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkan Salcano Alanya takımının sporcusu Fabrice Mels, "Şampiyon olduum çünkü bütün rakiplerimden daha güçlüydüm" dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Ekim ayında Norveç'te düzenlenen Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkan Salcano Alanya sporcusu Fabrice Mels, gelecek için iddialı konuştu. Önümüzdeki dönemde Salcano'nun kendisi için özel olarak hazırladığı bisikletle uluslararası yarışlara katılacak olan Mels, Türkiye'de çok iyi şartlarda çalıştığını ifade ederken Norveç'te kazandığı Dünya şampiyonluğunun perde arkasını anlattı.
Fabrice Mels ile yaptığımız röportaj şöyle:

Fabrice Mels: Şampiyonum çünkü ben daha iyiyim

"BİSİKLETİM ARTIK DAHA HIZLI VE HAFİF"
-Salcano senin için özel bir bisiklet hazırladı. Dünyada kendine özel bisiklet hazırlanan nadir bisikletçilerdensin. Bu bisikletin özelliklerinden ve artılarından bahseder misin?
7 vitesli bir bisiklet hazırlandı. Rockshox maşaları kullanıldı. Bu malzeme henüz piyasaya sürülmemişti. Bisikletim hem daha hızlı hem de daha hafif. Benim yaptığım disipline çok elverişli. Tırmanışlar daha kolay. Salcano’ya tekrar teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Fabrice Mels: Şampiyonum çünkü ben daha iyiyim

"ÇARPIŞTILAR ÇÜNKÜ..."
-İnanılmaz bir finiş gerçekleşti Norveç’te... Son dakikada önündeki iki rakibinin çarpışmasıyla finişe ilk giren sen oldun. Bunu bir şans olarak mı değerlendiriyorsun?

Çarpıştılar çünkü onlar benden daha zayıftı. Ben daha tekniktim. Ben aralarında en güçlüydüm. Onlar hata yaptılar çünkü yoruldular. Bu benim kazanmamı kolaylaştırdı. Başta sprint yapmak için kendimi yormadım, enerjimi sona sakladım. Diğer iki rakibim başta çok hızlıydılar. Sona yaklaştığımızda doğal olarak yoruldular, ve bu onların teknik anlamdaki hatasıydı. Ve ben de baştan beri beklediğim anı yakaladım, tekniğimi kullandım, sprint yaptım ve birinci geldim.

Fabrice Mels: Şampiyonum çünkü ben daha iyiyim

Haberin Devamı

"ANTRENÖRÜM İRAN'DAN PROGRAM GÖNDERİYOR"
-Antrenörün Harry Hendriks'i Türkiye’de bisiklet camiası tanıyor, kendisi Salcano Alanya takımını da çalıştırdı. Siz ne zamandır çalışıyorsunuz?

Evet, Harry Hendriks 4 yıldır antrenörüm. Şu an kendisi İran’da antrenörlük yapıyor. Bana haftalık program yolluyor. Programımda aksama olursa internetten haberleşiyoruz ve hemen bana yeni program yolluyor. Beni Türkiye’ye getiren, Salcano ailesiyle, Bayram Akgül’le görüşmemi sağlayan da antrenörüm.
-Antrenman sıklığın nasıl?
Haftanın her günü antrenman yapıyorum bazen günde iki kez. Core dediğimiz karın bölgesi kuvveti, üst bölge, kalça için özel kuvvet antrenmanları yapıyorum. Bisikletin üstünde sağlam durabilmem için özel antrenmanlar yapıyorum ve fizyoterapistimle de çalışıyorum. Sezon başlarında da biraz koşuyorum.

Haberin Devamı

Fabrice Mels: Şampiyonum çünkü ben daha iyiyim

"ÖNÜMÜZDEKİ SEZON CYCLOCROSS'TA DA YARIŞACAĞIM
-Önümüzdeki sezon cyclocross branşında da yarışacak mısın?

Evet. Belçika’ya dönüyorum 1 ay sonra. Bu disipline başlıyacağım. Sponsorum Salcano’nun cyclocross bisikletleri de var. Benim için güzel olacak. Başarılı olacağıma inanIyorum.

"1973 MODEL BMW'Yİ YENİDEN YARATTIM!"
-Biraz özel yaşantından konuşalım... Bir günün nasıl geçiyor?

Sabahları 08.00 civarı uyanıyorum. Diyetisyenimin hazırladığı listeye uygun olarak kahvaltımı yapıyorum. Öğleden önce antrenman yapmaya çalışıyorum çünkü kendimi daha iyi hissediyorum. Eve gelince protein destekli içeceğimi içiyorum, diyetisyenimin verdiği programa uygun öğle yemeği yiyorum. Sonra annemin mağazası için yardımcı oluyorum. Bahçeyle uğraşıyorum. 1973 model BMW arabam var. Onu baştan yarattım ve onunla ilgilenmeyi çok seviyorum. Çizmeyi çok seviyorum, el işleriyle ilgileniyorum.

Haberin Devamı

Fabrice Mels: Şampiyonum çünkü ben daha iyiyim

-İleride ne yapmak istiyorsun?
Birkaç sene daha profesyonel bisikletçi olarak devam etmek istiyorum. Belki bisiklet camiasının içinde kalır ve çalışırım, belki de tutkularımın peşinden gider böyle bir iş yaparım. Şimdiden bunu düşünmek istemiyorum çünkü sonra hayal kırıklığıyla karşılaşmaktan korkuyorum.
-Önümüzdeki sezon için planların?
Belçika’da yol bisikleti takımım var. Belçika’daki tüm yol yarışlarına katılacağım. Ayrıca Fransa, İspanya ve Amerika’da da yarışacağım. Dağ bisikletinde de tabii ki iddialıyım!


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!