Trafikte 9 ayda 2 bin 709 ölüm

Güncelleme Tarihi:

Trafikte 9 ayda 2 bin 709 ölüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:06

2014 yılının ilk 9 ayında ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarında olay yerinde 2 bin 709 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, bu rakamın olay yerinde tespit edilen rakam olduğunu belirterek “Asıl göz ardı edilen, yaralı olarak olay yerinde kayıt edildikten sonra hastanelerde hayatını kaybedenler ve engelli olarak hayatını sürdürmek zorunda kalan vatandaşlarımızın sayısıdır” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, kaza sonrası yaralı olarak acil servislere getirilip hayatını kaybedenlerin oranının yüzde 30’u bulduğuna vurgu yapan Apaydın, “2014 yılının ilk 9 ayında meydana gelen trafik kazalarında yaralananların sayısı bir önceki yıla göre 6 bin 55 yaralı artışıyla 214 bin 277 kişi olarak kayıtlara geçti. Bu rakamlara göre yüzde 30 oranını hesapladığımızda kaza sonrası hastaneye kaldırılan 64 bin kişi daha ölüyor veya sakat kalıyor” dedi.

Haberin Devamı

KIŞ ÖNLEMLERİNİZİ ALIN

Rakamların artmaması ve kazaların yaşanmaması için kış aylarında daha dikkatli olunması gerektiğini aktaran Apaydın, “Kışın meydana gelen kazaların nedenine baktığımızda, buzlanma ve yol durumuna göre önlem almamaktan, araçlarımızı kışa hazırlanmamaktan doğan kazalardır. Araç lastiği ve zinciri, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyeli ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere ise antifriz konulmalıdır. Balatalar, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek aracımız kışa hazır hale getirilmelidir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!