Düden Şelalesi lağım gibi koktu

Güncelleme Tarihi:

Düden Şelalesi lağım gibi koktu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 14:51

ANTALYA’nın dünyaca ünlü Düden Şelalesi’nde sabah saatlerinden itibaren lağıma benzetilen keskin koku, köpürme ve sudaki renk değişikliği, şaşkınlıkla karşılandı. Suyun kesildiği şelalede, vatandaşlar burnunu elleriyle kapatarak gezdi.

Haberin Devamı

Düden Şelalesi’ni sabah saatlerinden itibaren ziyaret edenler, akan sudaki renk değişikliği, köpürme ve keskin kokunun şokunu yaşadı. Suyun siyahlaştığı ve üzerinde köpürme oluştuğu gözlenen şelalede, keskin koku şelaleye gelenlere zor anlar yaşattı. Bazılarının burnunu elleriyle kapatarak, şelaleyi gezdiği görüldü. Şelaledeki değişikliğin şikayet edilmesi üzerine akan su, yetkililer tarafından kesildi. Şelaleyi ziyaret edenler, değişikliği ’suya lağım, kimyasal atık, evsel ya da fabrika atık karıştığı’ şeklinde yorumladı.

Şelaleden akan su kesilmesine rağmen, çaydaki suyun üzerindeki köpük ve keskin koku işletmecilere de zor anlar yaşattı. Çay kenarında restoran işleten eski Varsak Belediyesi eski başkanı Kazım Bilgili, sudaki koku ve köpürme nedeniyle yabancı turistlerin tur rezervasyonlarını iptal edeceklerini söyledi. Zaman zaman şelalede sabah saatlerinde ana vananın açılmasıyla ilk etapta benzer kokuların hissedildiğini anlatan Bilgili, kokunun bu kadar uzun süre devam ettiğini hiçbir zaman görmediğini dile getirdi.

Haberin Devamı



Şelaleden akan suyun önceki günlere göre siyahlaştığını, üzerinde deterjan köpüğüne benzer köpükler oluştuğunu anlatan Bilgili, şelale çevresini de lağıma benzer keskin kokunun sardığını söyledi. Bilgili, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Sabah saatlerinde keskin koku vardı. Sonra kokunun sudan geldiğini fark ettim. Bazen ana kanal açıldığında yarım saat koku gelir. Ama hala koku devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, ASAT’ı aradım ama şu anda halimiz berbat. Sözde Antalya dünya şehri. Cennet köşesini bu koku ile cehenneme çevirdik. Ne hale getirdik. Renk simsiyah oldu, lağım kokuyor, suyun üzerinde siyah köpükler var. Bana göre bu atık su, çünkü deterjan köpüğü gibi köpük var. Mavi suyun rengi simsiyah oldu. Bugün Uzakdoğu’dan anlaştığımız tur firmaları vardı turistler gelecekti, rezervasyonu iptal edeceğiz. İdareciler bu sorunu çözmeli. Bu rezalet."

Şelaleyi gezen Neşe Ateş de lağım kokusuna benzer bir koku yayıldığını belirterek, "Pis bir koku var. Yosun kokusuna benzemiyor. Kimyasal bir koku olabilir. Rahatsız edici" dedi. Ahmet Bodur ise şelaleyi daha önce ziyaret ettiğinde benzer bir durumla karşılaşmadığını aktardı.

Aydın’dan Antalya’ya tatile geldiğini ve 20 yıl önce de şelaleyi gezdiğini aktaran Seydi Battal, "Lağıma benzer rahatsız edici bir koku var. Hava serin olmasına rağmen koku bayağı ağır. Hayvan ölmüş içinde kalmış gibi kokuyor" diye konuştu. Battal’ın kızları ise ilk defa geldikleri şelalede çürümüş yosun veya lağıma benzer gibi insanı rahatsız eden koku nedeniyle burunlarını kapatarak gezdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!