İşte hedefi

Güncelleme Tarihi:

İşte hedefi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 01:13

İZMİR Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, 2011’de aday olup kazanamadığı milletvekilliğine yine aday olacağını ve mutlaka kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir Barosu’nun yeni başkanı Aydın Özcan’ın, girdiği tüm seçimlerde şansızlık peşini bırakmadı. İlk olarak 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde CHP’den aday olduğu milletvekilliğini 650 oyla AK Partili Rifat Sait’e kaptırdı. Avukat Aydın Özcan, geçen şubat ayında da Baro Başkanı Sema Pekdaş’ın belediye başkanlığı adaylığı için istifa etmesinin ardından yapılan olağanüstü baro başkanlığı seçimini 29 oyla kaybetti. Ancak yılmayan Özcan, oluşturduğu yeni yönetim kurulu listesiyle girdiği, geçen 26 Ekim’deki son baro seçiminde başkanlığı kazandı. Artık İzmir Barosu Başkanı olan Aydın Özcan, siyasetteki hedeflerinden, meslektaşları için yapacaklarına, ittifak iddialarından Aziz Kocaoğlu’nun seçimde kimi desteklediğine kadar DHA’nın sorularına yanıt verdi.

Haberin Devamı

’YAŞIM GENÇ, MİLLETVEKİLLİ OLACAĞIMA İNANIYORUM’

Seçimleri hep kıl payı farklarla kaybetmesinin ardından son baro seçimini farklı kazanan Aydın Özcan, siyaset defterini kapatmadığını söyledi. Özcan, siyasetteki beklentileriyle ilgili, "Ben 2005 yılından beri siyasetin içerisindeyim. CHP’de aktif olarak yöneticilikler yaptım. Ama son genel seçimde bir talihsizlik oldu. Seçimi alamadık. Şimdi Baro başkanıyım ama siyaset defterini de kapatmadık. Yaşımız daha genç, milletvekili olacağıma inanıyorum" diye konuştu.

BÜLTENE DE TÜRK BAYRAĞI KONULACAK

Baro seçimini kazandıktan sonra internet sitelerine daha önce çıkarılan Atatürk fotoğrafını tekrar koyduklarını, çıkarmaya başlayacakları kendilerinden haberlerin olacağı bültenlerde de yine ’Türk Bayrağı’ olacağını dile getiren Aydın Özcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçimde rakip grupları desteklediğine yönelik iddia için de, "Ben burada Aziz Kocaoğlu’na inanıyorum. O seçimde kimseyi desteklemediğini söyledi. Ben de buna inanıyorum. Çünkü elimde aksi bir kanıt da yok zaten" dedi.

İLÇE TEMSİLCİLERİ DE SEÇİMLE GELECEK

Demokratik bir yönetimi benimseyeceklerini anlatan Özcan şöyle konuştu:

"Kanunen hakkımız olmasına rağmen ilçelerdeki baro temsilcilerini kendimiz atamayacağız. Buralarda da seçim olacak, meslektaşlarımızın önüne sandık konulacak. Biz aday da göstermeyeceğiz, kimseyi de desteklemeyeceğiz. Hatta ilçelerden sorumlu yönetim kurulu üyelerimiz bile bu ilçelere gitmeyecek, seçim sürecinde. Hangi görüşten olursa olsun, kim seviliyorsa o avukat arkadaşımız bizim temsilcimiz olacak."

İCRAAT ZAMANI

Haberin Devamı

Artık icraat zamanının geldiğini savunan Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adliye binamızdaki diş hekimliği birimimiz, bir ünitenin arızasından dolayı, 1.5 yıldır hizmet vermiyormuş. Bunu yeni öğrendik. Hemen olaya el attık. Sadece 150 TL’lik bir masrafla o arıza giderildi. Yani bu kadar düşük bir mazrafla giderilebilecekken yapılmamış ve meslektaşlarımız buradan mahrum kalmış. Bunları çözeceğiz. Tartışmaların içinde olmayacağız. İzmir Barosu Başkanı olarak, yönetim olarak, cumhuriyetin temel değerlerine, Atatürk’e ve devrimlerine, ülkenin üniter yapısına bağlı olarak, sosyal olaylara yaklaşacağız. Bu pencereden bakacağız. Bu tür olayla bakış açımız da budur. Göstereceğimiz tepkilerde bunun ışığında da olacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!