IŞİD Peter Kassig ve Suriye askerlerinin infaz görüntülerini yayımladı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Peter Kassig ve Suriye askerlerinin infaz görüntülerini yayımladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 00:28

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yeni bir infaz videosu daha yayımladı. IŞİD'in bu seferki videosunda çok sayıda Suriye askerinin kafaları kesilerek infaz edilişleri gösteriliyor. Yaklaşık 16 dakikalık videonun devamında ise IŞİD'in elindeki rehinelerden ABD'li yardım görevlisi Peter Kassig'in kesilmiş başı görülüyor.

Haberin Devamı

Videoda IŞİD tarafından daha önceden esir alınan ve Suriye askeri oldukları iddia edilen, aralarında pilot ve subayların da bulunduğu en az 15 kişilik bir grup rehinenin kafaları kesilerek infaz edildiği görülüyor.

IŞİD Peter Kassig ve Suriye askerlerinin infaz görüntülerini yayımladı


Örgüt üyeleri lacivert renkli elbise giydirdikleri rehineleri önce enselerinden tutarak yürütüyor, ardından sıralar her militan tahta kutu içerisinden birer bıçak alıyor. Rehineleri önlerinde diz çöktüren IŞİD militanları, arkalarında durdukları rehinelerin eş zamanlı olarak kafalarını kesiyor.

IŞİD Peter Kassig ve Suriye askerlerinin infaz görüntülerini yayımladı


Videoda infaz edilen bir diğer rehine ise Peter Edward Kassig. IŞİD tarafından rehin alındıktan sonra İslam'ı seçen ve Abdülrahman ismini alan 26 yaşındaki Kassig 1 Ekim 2013'te yakalanmadan önce Irak'ta sağlık görevlisi olarak çalışıyordu.

IŞİD Peter Kassig ve Suriye askerlerinin infaz görüntülerini yayımladı

Haberin Devamı

Kassig'in anne babası Ed ve Paula Kassig, Mayıs 2014'te bir video yayımlayarak oğullarının serbest bırakılmasını istemişlerdi.

IŞİD, Kassig'i ilk olarak İngiliz yardım görevlisi Alan Henning'in infaz edildiği videonun sonunda "bir sonraki kurban" olarak göstermişti. Kassig ve Henning'in aynı hücrede tutulduğu biliniyordu.

IŞİD Peter Kassig ve Suriye askerlerinin infaz görüntülerini yayımladı


IŞİD'in yayımladığı son video, örgütün vahşetini bir kez daha gözler önüne serdi.

OBAMA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
ABD Başkanı Barack Obama, Kassig'in ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, İslam dinini seçerek Abdulrahman adını alan Kassig'in ailesi ve sevdiklerine başsağlığı dileğini iletti

"Abdulrahman, dünyada insanlık dışı eylemleriyle bilinen bir terörist grubun katıksız bir şer eylemi nedeniyle aramızdan ayrıldı" ifadesini kullanan Obama, kendisinden önce IŞİD tarafından öldürülen Jim Foley ve Staven Sotloff gibi Kassig'in hayatı ve temsil ettiği şeylerin de IŞİD'in temsil ettiği fikirlerle tamamen tezatlık gösterdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

IŞİD'in Müslümanlar da dahil masumları katlederken Kassig'in Suriyelilerin hayatlarını kurtarmaya çalışan bir insani yardım çalışanı olduğunu belirten Obama, IŞİD'in kendi bencil çıkarları için Suriye'deki trajediyi kullanırken, Kassig'in tam aksine özveriyle Suriye halkıyla ilgilendiğini ifade etti.

Obama, IŞİD'in eylemlerinin inanç içermediğini ve Kassig'in de kendi hayatında benimsediği Müslüman inancını temsil etmediğini belirterek "Bugün birlikte yas tutuyoruz ama aynı zamanda Abdulrahman Kassig'in içinde parlayan ve insanlığı bir araya getiren, sonunda IŞİD'in karanlığının üzerine baskın gelecek ışık olan yılmaz iyilik ve sebat ruhunu hatırlıyoruz" ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı



IŞİD İngiliz yardım görevlisi Alan Henning, ABD'li gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines'i benzer şekilde, başlarını keserek öldürmüştü.

'CİHATÇI JOHN YARALANDI' İDDİASI
Öte yandan kafa kesme videolarında görülen ve "Cihatçı John" olarak anılan İngiliz aksanlı IŞİD militanının, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir hava saldırısında yaralandığı iddia edildi. İngiliz makamları ise kendilerine böyle bir bilgi geldiğini ancak bunu henüz doğrulayamadıklarını söyledi. İngiliz Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Bu kişinin yaralandığı haberlerini duyduk, araştırıyoruz. Olay geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşmiş. Maalesef Suriye'de bir temsilciliğimiz yok o yüzden bu bilgileri doğrulatmak çok kolay değil" diye konuştu. İddialara göre "Cihatçı John" olarak bilinen IŞİD militanı, geçtiğimiz hafta sonu üst düzey IŞİD yetkililerinin katıldığı bir toplantıya katıldı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de toplantının yapılacağı yeri hedef aldı. "Maskeli cellat" da bu bombardımanda ağır yaralanan isimlerden biri oldu.

IŞİD'in bu son videosunun, 'Cihatçı John'un yaralandığı iddialarının ardından gelmesi ise kafaları karıştırdı. Söz konusu videoda, 'Cihatçı John' lakaplı İngiliz aksanlı ve maskeli IŞİD militanı da görülüyor.

IŞİD Peter Kassig ve Suriye askerlerinin infaz görüntülerini yayımladı
IŞİD İNGİLİZ REHİNEYİ İNFAZ ETTİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!