Karnından "bebek başı" büyüklüğünde kist çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Karnından bebek başı büyüklüğünde kist çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 12:10

Bel, kasık ağrısı ve karında şişlik şikayetiyle hastaneye başvuran genç kadının yumurtalığından "bebek başı" büyüklüğünde kist çıkarıldı.

Haberin Devamı

6 aydır bel, kasık ağrısı ve karnında şişlik şikayeti bulunan 26 yaşındaki kadının başvurduğu Sami Ulus Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yumurtalığında kist olduğu belirlendi.

Kadın hastalıkları ve doğum kliniğinden Doç. Dr. Fadıl Kara tarafından yapılan ameliyatla genç kadının yumurtalığından normalin çok üstünde büyüklüğe sahip kist çıkarıldı.

Operasyonla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Kara, çıkarılan kistin "bebek başı büyüklüğünde" olduğunu, bu büyüklükte bir kiste sık rastlanmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Hastamız bize başvurduğunda yaklaşık 6 aydır karın ağrısı ve sancısı çektiğini, daha önce başvurduğu hastanede 'bu durumun yumurtalık kistinden kaynaklandığının ancak ameliyat olursa rahminin alınması gerektiği'nin söylendiğini aktardı. Hastanemizde yapılan ameliyatta kisti başarıyla çıkardık, ayrıca hastamızın rahmini de kurtardık."

Doç. Dr. Kara, hastanın tekrar sağlığına kavuştuğunu, çocuk sahibi olmasının önünde de herhangi bir engel bulunmadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!