Putin 'Yolum uzun' deyip G20'den ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Putin Yolum uzun deyip G20den ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 01:38

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avustralya’daki G20 zirvesinin ikinci gününde ortak kahvaltıyı pas geçerek ülkesine dönme kararı aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Avustralya’daki zirveden erken ayrılmasını “Yolum uzun” savunmasıyla izah eden Putin, “Bu konuda spekülasyon yapılmamasını rica ediyorum. Pazar sabahı G20 liderleri kahvaltısına katılmadım, ama orada Maliye Bakanı'mız bulunuyor. Beni buradan Vladivostok’a kadar dokuz saatlik uçuş bekliyor. Sonra Rusya’nın uzak doğusundan Moskova’ya kadar bir dokuz saat daha uçmam gerekecek. Ardından evime ulaşarak dört saat kestirdikten sonra pazartesi işbaşı yapmam lazım. G20 zirvesi ev sahibi Avustralya Başbakanı'na erken ayrılma gerekçemi anlattığımda anlayışla karşıladı” dedi.

Rusya lideri Putin’in Batılı ülke liderlerinin soğuk davranışları yüzünden G20 zirvesinden erken ayrılacağı dün konuşulmaya başlanmıştı. Ancak Vladimir Putin’in Basın Danışmanı Dmitriy Peskov iddiaları “saçmalık” olarak tanımlayarak, Putin’in sonuna kadar kalacağını söylemişti.

Putin Yolum uzun deyip G20den ayrıldı
PUTİN’E BUZ GİBİ KARŞILAMA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!