İstanbul maratonu başladı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul maratonu başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 10:29

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nun startı verildi.

Haberin Devamı

MARATONUN STARTINI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOPBAŞ VERDİ

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı. Start noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları da yer aldı.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, start öncesi yaptığı açıklamada katılımcılara başarılar diledi. Topbaş ise artık İstanbul Maratonu'nun dünya maraton sıralamasında önemli bir yere geldiğini belirterek, "Bugün İstanbul aşkına koşulacak. İstanbul iki kıta arasında güzel bir kent. Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız" dedi.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Topbaş'ın verdiği startla yarış başladı.

İstanbul maratonu başladı


HALK YÜRÜYÜŞÜ
Organizasyonda Halk Yürüyüşü ise saat 09.30'da başlayacak. Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü'nün altından başlayacak 8 kilometrelik yürüyüşü katılımcılar, Avrupa yakasında Dolmabahçe'de tamamlayacak.

Haberin Devamı

İstanbul maratonu başladı

İstanbul maratonu başladı

İstanbul maratonu başladı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!