Yeşiller Partisi'nin başkanı Meryem Almacı

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller Partisinin başkanı Meryem Almacı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 10:20

Belçika Flaman Yeşiller Partisi'nin (Groen) yeni lideri Meryem Almacı (38) oldu. Almacı, bin delegenin katıldığı partisinin Brüksel'deki kongresinde oyların yüzde 60'ını aldı.

Haberin Devamı

Anvers seçim bölgesinden 2007, 2010 ve son olarak 25 Mayıs 2014'teki genel seçimlerde kişisel oylarını istikrarlı şekilde artırarak federal parlamentoya giren Almacı, partisinin grup başkanlığını yürütüyordu.

Yeni görevini 2009'dan beri partiyi yöneten Wouter Van Besien'den devralan Almacı, zafer konuşmasında kendisine güvenen partililere teşekkür ederek, "Yeşiller'in peleceği parlak. Son 3 seçimde oylarımızı sürekli artırdık ve bize oy vermeyi düşünenlerin sayısı hiç olmadığı kadar arttı. Yeşil ve sosyal bir gelecek için sizlerle birlikte yeni adımlar atarak kalpleri ve zihinleri kazanmak istiyoruz" dedi.

Almacı, Belçika'da milliyetçi Yeni Flaman İttifakı ve Flaman Hristiyan Demokratlar ile Flaman ve Valon Liberallerden oluşan merkez sağ koalisyon hükümetinin kemer sıkma tedbirlerini eleştirerek, alternatif politikalar için Yeşiller'i adres gösterdi.

25 Mayıs 2014 seçimlerinde oylarını yüzde 8,7'ye yükselterek Flaman bölgesinin 5. büyük partisi haline gelen Yeşiller'in 150 üyeli federal parlamentoda 6 ve 124 üyeli Flaman parlamentosunda 10 koltuğu bulunuyor.

Türkiye ve Belçika vatandaşı olan, akademisyen kökenli Almacı, gençlik örgütlenmesi dahil Yeşiller'de 14 yıldır aktif siyaset yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!