Deniz Seki 6 ay sonra yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Seki 6 ay sonra yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 01:44

Uyuşturucu tirareti yapmak suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası kesinleşince kayıplara karışan şarkıcı Deniz Seki dün İstanbul Büyükçekmece’de bir villada yakalandı. Polisleri görünce bahçeye koşmaya başlayan Seki fazla uzaklaşamadı. İlk sözleri “Bana bir şey sormayın, suçsuzum” oldu.

Haberin Devamı

Gözyaşları içinde ‘Hastayım’ dedi

7 AY hapis yatan şarkıcı Deniz Seki, cezası kesinleşince aranmaya başladı. 6 ay kaçan Seki dün Büyükçekmece’deki ALKENT 2000 sitesindeki villada Narkotik polisiyle karşılaştı. Bahçede koşmaya başlayan Seki, fazla uzaklaşamadan yakalandı. Polisleri görünce gözyaşlarına boğulan Seki, “Rahatsızlığım var, hastayım. Ben suç işlemedim, suçsuzum” dedi.

İlaçlarına reçete yazıldı

Deniz Seki çantasında bulunan reçeteye bağlı ilaçların reçetesini gösteremeyince, dün akşam Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede ilaçlara doktor tarafından reçete yazıldıktan sonra Seki tekrar emniyete getirildi.

Nişanlısını takip edip villada yakaladılar

NARKOTİK Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Deniz Seki’ye ulaşmak için hassas bir çalışma yürüttü. Seki’nin “Yunanistan’a kaçtı” gibi iddiaların aksine İstanbul dışına hiç çıkmadığını, turizmci nişanlısı Faruk Salman tarafından gizlendiğini belirledi. Deniz Seki, hiçbir yakınıyla teknolojik bir ortamda bağlantı kurmayınca polis, nişanlısı Faruk Salman üzerine yoğunlaştı. Telefon takibinde, Salman’ın Bahçelievler’de olduğunu, ikilinin Büyükçekmece’deki Alkent 2000 sitesine girdiğini belirledi. Polis, Seki’yi saklandığı villada yakaladı. Seki’nin saklanmasına yardım ettiği gerekçesiyle nişanlısı Faruk Salman da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

AVUKATI: AYM’Yİ BEKLİYORUZ

Şarkıcının avukatı Naim Karakaya, “Müvekkilim adil olmayan koşullarda yargılanmıştır. Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) adil yargılanma hakkının ihlal edildiği konusunda Haziran ayında yaptığımız başvuru görüşülmeyi beklemektedir” diye konuştu.


DENİZ SEKİ NEDEN TESLİM OLMADI



218 gün sonra tahliye olmuştu

ÜÇ ilde yürütülen kokain ticareti operasyonu kapsamında Deniz Seki, 13 Şubat 2009’da Kuruçeşme’deki evinin yakınındaki bir otelde gözaltına alındı. 24 Şubat’ta tutuklanan Seki, 218 gün sonra ilk kez hâkim karşına çıktı. İlk duruşmasında tahliye kararı çıktı. Yargılamayı yapan İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, şarkıcı Seki’yi “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Dosyayı görüşen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı tebliğnamede, Seki ile diğer sanıklar hakkında, “uyuşturucu madde ticareti yapma” suçundan kurulan mahkûmiyet hükümlerinin onanmasını istendi.

Haberin Devamı

‘6 YIL 3 AY’A ONAY

Yargıtay 10’uncu Ceza Dairesi ise hapis cezasını bozmuştu. Dairenin oyçokluğuyla aldığı karara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmiş ve dosyanın gittiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 27 Mart 2014’te başsavcılığın itirazını kabul ederek, İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Seki’ye “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan verdiği 6 yıl 3 ay hapsi onamıştı. Kurul tarafından onanan karar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Birimi Savcılığı’nca değerlendirildi.

‘YENİDEN YARGILAMA’YA RET

İnfaz Savcılığı da dosyayı inceledikten sonra, Seki hakkında, cezası 3 yılın üzerinde olduğu için, “yakalama” kararı çıkardı. Seki’ye bir kötü haber de İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nden geldi. Mahkeme, Seki’nin avukatı Naim Karakaya tarafından adil yargılamanın ihlal edildiği, tanıkların dinlenmediği ve delilleri toplama taleplerinin reddedildiği gerekçesiyle yaptığı “yeniden yargılama” talebinin reddine karar verdi.


Haberin Devamı

DENİZ SEKİ'YE KÖTÜ HABER



DENİZ SEKİ HAKİM KARŞISINA BÖYLE ÇIKMIŞTI



Nişanlısı fenalaştı

BEZM-İ Alem Vakıf Gureba Hastanesi’nde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra sağlık ekibi Deniz Seki’nin Emniyet’e götürülmesinde bir sakınca olmadığını söyledi. Nişanlısı Faruk Salman ise muayene olurken tansiyonu fırladı.

ÇAĞLAYAN'A SEVK EDİLDİ

Deniz Seki polisteki sorgusunun ardından Pazar günü erken saatlerde Çağlayan'daki adliyen sarayına sevk edildi.


6 AYDA NELER OLDU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!