1000 odalı sarayla itibarsız olunur

Güncelleme Tarihi:

1000 odalı sarayla itibarsız olunur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 23:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Komşularımızın içişlerine müdahale etmeyerek itibar kazanır Türkiye. 1000 odalı saray yapmakla itibar sahibi olunmaz, alay sahibi olunur. İtibarsızlık sahibi olunur. Oturuyorsun, kendine 1000 odalı saray yapıyorsun. 1 milyar 370 milyon liraya. Daha bitmedi. 1000 odanın daha döşenmesi var. İtalya'dan mobilya getirecekler göreceksiniz. Hindistan'dan mermer getirdiler. Sanki bizim ülkemizde mermer yok" dedi.

Haberin Devamı

Giresun'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle basına kapalı kahvaltı yapan Kılıçdaroğlu, 19 Eylül Spor Salonu'nda partisince düzenlenen bölge toplantısının açılışında şunları söyledi:

HESABINI VERECEKSİN

“Devlet akılla yönetilir. Kin, öfke, önyargıyla yönetilmez. Bu topluma sesleniyorum, kul hakkı, haram yemiyoruz. Saraylarda oturmuyoruz. Senin verginle kendimize saray yapmıyoruz. Her kuruşun hesabını sormayı namuslu görev biliyoruz. Herkesin aşı ve işi olsun istiyoruz. Halk biraz daha yoksullaşıyor. Sosyal yardım alan aile sayısı her gün artıyor. Sana verilen sosyal yardım onların götürdüklerinin artığıdır. Göreceksin, CHP iktidarında sosyal yardım bugünkünün en az 2 katı olacaktır. Çünkü biz yedirmeyeceğiz. Birilerinin malı götürmesine izin vermeyeceğiz. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Sosyal devlet sosyal devletliğini yapacak. 3 milyon işsiz var, onu bir tarafa bırakmışsın kendine saray yapıyorsun. Haramdır haram. Orada oturulmaz. Harama ortak olunmaz. Ebu Zerr örneğini verdim. Muaviye'nin yaptığı saray dolayısıyla. O saray Muaviyelere yakışır. O nedenle söylüyorum. Bizim inancımızda israf haramdır. Her kuruşun hesabını vereceksin. Hesabını sormaksa benim boynumun borcudur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!