Mucizelere tanıklık ediyor

Haberin Devamı

Soyadının, halen yürüttüğü mesleğiyle ilintili olması raslantı mıdır bilinmez. Ancak; kadın hastalıkları, doğum ve tüp bebek uzmanı Opr. Dr. Ali Öner Erdoğdu’nun anne ve babaların hayatlarındaki en değerli varlıklarının dünyaya gelme sürecinde çok büyük payı olduğu kesin. İkinci kuşağın büyük bölümünün hekim olduğu bir aileden geliyor. Lisede bir ara esnaf olmaya karar verdiyse de çocukluk hayali olan mesleğinin günümüzdeki başarılı temsilcilerinden. Sadece doktor mu? Hayır... Aynı zamanda iyi bir motosiklet sürücüsü, kickboxta usta bir sporcu. Mutfakta da hünerli mi, hünerli. İç pilavlı tavuğu ve patlıcan kebabını bir de Ali Bey’den yiyin. Ben öyle yaptım. Sohbetimiz, lezzetli bir menüyle daha da keyifli hale geldi.

Mucizelere tanıklık ediyor

Haberin Devamı

KİMDİR
Adı: Ali Öner Erdoğdu
Doğum yeri ve yılı: Gaziantep, 1977
Eğitimi: Çapa Tıp Fakültesi
İşi: Kadın hastalıkları, doğum ve tüp bebek uzmanı
Medeni durumu: Bekar

HAYAT FELSEFESİ
Hayata pozitif bakmak lazım... Shakespeare’in sözü. Aslında hiçbir şey iyi ya da kötü değildir. Her şey sizin ona yüklediğiniz anlamla ilgilidir. İşler yolunda gitmezken bile bunun bir hayrı vardır diye düşünürüm. Olayların iyi yanına bakarım hep.

OTOMOBİL
Asıl merakım motosiklet

Mucizelere tanıklık ediyor

* İlk arabam 1997 model gri renkli Ford Focus’tu. Şimdi 2012 model siyah BMW kullanıyorum. Ancak, şehir içinde asıl tutkum olan motosikletimle seyahat etmeyi tercih ediyorum. Çünkü bana günde en az 2 saat kazandırıyor. Bir aracın güvenli olması en önemli şey benim için.

BESLENME
Mutfakta hünerliyim

Mucizelere tanıklık ediyor

* Hafta içi genelde kahvaltımı bir pastaneye oturup atıştırmalıklarla yaparım. Pazarları klasik Türk kahvaltısından hoşlanırım. Sucuklu yumurta ve bal-kaymak ikilisinden vazgeçmem. Gaziantepli olduğum için et yemeklerini çok severim. Ara öğünlerde mutlaka meyve yerim. Doğu ve Meksika mutfağını çok severim. Yemek değil, lezzet seçerim. Mutfakta da oldukça hünerliyim. Et yemeklerinin her türlüsünü yaparım. İç pilavlı tavuk dolmam ve patlıcan kebabım meşhurdur.

Haberin Devamı

MEKAN
Lezzet, sunum, hijyen

* Damak tadı benim için önemli. İzmir’de Mezzaluna, La Cigale, Cavit’in Yeri favorim. Mavra’da da balık yemekten hoşlanırım. Yine Atakent’te 27 Antep’in lezzetlerini çok beğeniyorum. İstanbul’da Barbun Balık, Pişti, Nusret ve Günaydın’ı seviyorum. Yurt dışında ise yerel halkın gittiği arka sokaklardaki küçük mekanları tercih ederim. Bir mekanda önce lezzet, sonra sunum ve temizlik ararım.

SPOR
Kickbox tutkunuyum

* Lise yıllarında kickboxa başladım, hala da devam ediyorum. Son 5 yıldır bana göre Türkiye’deki en iyi hocalardan ders alıyorum. Doğru beslenme ve sporu bir arada yürütüyorum. Koyu Beşiktaşlıyım.

TATİL
Keşfetmek büyük keyif

Haberin Devamı

Mucizelere tanıklık ediyor

* Yılda 2-3 kez tatil yapmaya çalışıyorum. Genelde yurt dışını tercih ediyorum. Tam bir Berlin aşığıyım. Geçtiğimiz yaz İtalya Toskana’yı dolaştım. Yurt içinde ise Marmaris’in doğası beni cezbediyor. Tarihi yerlerden çok doğal güzellikleri gezmeyi severim. Tatil benim için kafayı boşaltmak, keşfetmek ve dinlenmek demek.

KARİYER
Hayalim esnaf olmaktı

* Lise yıllarında nedense hep esnaf olmak isterdim. Üniversite sınavını ilk yıl kazanan arkadaşlarım, ‘Sen okuyamayacağın için esnaflığı tercih ediyorsun’ gibi bir yakıştırma yapınca hırslandım ve Çapa Tıp Fakültesi’ni kazandım. Bu olay hayatımda önemli bir dönemeçtir. Ardından Cumhuriyet Üniversitesi’nde 2 yıl plastik cerrahi eğitimi aldım. Sonra Ege Doğumevi’nde kadın doğum asistanlığı yaptım. 2010’da Texas’ta bir tüp bebek merkezinde çalıştım. 2 yıl da Iğdır’da mecburi hizmetim oldu. İzmir’e yerleşip bir tüp bebek merkezinde çalıştım. Şimdi kendi muayenehanem var. Anne babaların hayatlarında belki de en değerli varlıklarını elde etmelerine yardımcı oluyorum. Bir yumurta ve bir spermden bebeklerini kucaklarına aldıkları zamana kadar her şeyi takip ediyorum. Bu çok mucizevi bir durum. İlk paramı çocukken diğer arkadaşlarımdan da etkilenip sakız satarak kazandım.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ
Nimetlerinden yararlanırım

* Sosyal platformlarda aktifim. Teknolojinin nimetlerinden faydalanırım. Cep telefonlarının hızına yetişmek zor. Yenisi çıkınca ‘Değiştirmek gerek’ gibi hissediyorum.

ASTROLOJİ
Özgürlüğüme düşkünüm

* Tipik bir yayım. Özgürlüğüme düşkünüm. Yaşamayı, keşfetmeyi severim. Keyif insanıyım!

SEVİMLİ DOSTLAR
Sokak kedisi besliyorum

* Yıllarca köpek besledim. Şimdi kedim var. Bir AVM çıkışında az daha eziyordum. Güvenlikçilere sordum, annesi de yokmuş. ‘Orada yaşayamaz’ diye düşünüp eve getirdim. O gün bu gündür beraber yaşıyoruz. Adını ‘Bomo’ koydum.

Yazarın Tüm Yazıları