GeriSeyahat Ferman Akgül’ün favori mekânları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ferman Akgül’ün favori mekânları

Ferman Akgül’ün favori mekânları

Türk rock grubu maNga’nın solisti Ferman Akgül için seyahat tam anlamıyla ilham avına çıkmak demek. Başarılı sanatçı seyahate çıktığında yanına mutlaka boş bir defter ve bir gitar alarak beste yapıyor. Akgül, şu sıralar grubu maNga ile birlikte bir sinema filmi için eski bir pop şarkısını yeniden düzenleme heyecanı içinde. Prodüktörüyle birlikte bir turne düzenlemeyi planlayan Akgül, önümüzdeki günlerde gizli saklı kalmış bestelerin avına çıkmak için yollara düşecek. İşte Akgül’ün tatil sırları...

OTELLER

Ferman Akgül’ün favori mekânları


Ayana Resort / Bali, Endonezya

Hiç şüphesiz daha iyi bir otelde konaklamadım bu zamana kadar. Dört çift villa tutup muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. Villadan dışarı çıkmanıza gerek bile kalmayacak (Aralık ayı oda fiyatı 597 TL - ayanaresort.com).

Finca Ca’n Quatre/ Mayorka İspanya
Bu otel sayesinde dağ manzaralı bir Mayorka köyünün manzarasının keyfini sürdüm. Mayorka’ya gidip deniz manzarasından uzak kalma isteğinizi ancak bu otelde konaklarsanız anlayabiliyorsunuz (Kahvaltı dahil
iki kişilik oda 670 TL - canquatre.com).

Ferman Akgül’ün favori mekânları

Miniature Otel/ Sultanahmet
Geçen Ramazan Bayramı’nda Sultanahmet’teydim. Ayasofya manzaralı bir kaçamak yapmak isterseniz tam adresi. Restoranı ve terası ilham arayan yazarlar için birebir (Kahvaltı dahil oda fiyatı 369 TL - hotelminiatureistanbul.com).

RESTORANLAR

Ferman Akgül’ün favori mekânları

Blauw Aan de Wal, Amsterdam / Hollanda
Restoranın sahibi her masayla ilgilenip mönüdeki yemekleri ve şarapları ayrıntısına kadar anlatıyor. İçeride çok az masa bulunduğundan dolayı rezervasyon yapmadan yer bulmak zor. Restoranın yerini tarifsiz bulmanız da pek mümkün değil. Mekân hiç görülmeyecek bir duvarın arkasında kalıyor (blauwaandewal.com).

Ayana Resort Sea Food Restaurant, Bali/ Endonezya
Bugüne kadar yediğim en güzel deniz ürünlerinin olduğu bir mekân. Muhteşem iskele manzarası yemeklerinin yanında önemsiz kalıyor (ayanaresort.com).

BARLAR

Ferman Akgül’ün favori mekânları


Heart, Münih/ Almanya
Bar ve restoran konseptli bir yer. Eskiden kamu binası olarak kullanılan bar Avrupa’nın en iyi işletmelerinden biri (www.h-e-a-r-t.me).

Ferman Akgül’ün favori mekânları

Brettos, Atina/ Yunanistan
Dekorasyonunun çok iyi olmasından dolayı saatlerce vakit geçirebilirsiniz. İçeriye girdiğinizde likör şişlerinden donatılmış ışıklı bir duvarla karşılaşıyorsunuz. Badem likörünün güzelliğiyle Brettos’ta tanışma imânım oldu (www.brettosplaka.com).

Ferman Akgül’ün favori mekânları

Szimpla, Budapeşte/ Macaristan
Otoparktan başka herhangi bir amaçla kullanılmayacak boş bir avluda yer alıyor. Müziksiz bir ortam ve insanlar buraya gelip saatlerce sohbet ediyor.Tabii ki mekânın iç kısımlarında isterseniz müzikli ortamlar da var. Ama hoş sohbetin yanında müziğe ihtiyaç kalmıyor (www.szimpla.hu).

KAFELER

Ferman Akgül’ün favori mekânları

Vinoteca de la Torr, Murcia / İspanya
Tapas ve şarap tadımlarıyla donatılmış meydanda bulunan güzel bir mekân. Buraya gidene kadar tapas mezelerinden haz almazdım. Orada tariflerini alıp İstanbul’a döndüğümüzde lezzetli tapasları yapmaya başladık.

False