MHP İzmir Çalıştay'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

MHP İzmir Çalıştayda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 01:19

MHP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği "1. Teşkilat Çalıştayı" toplandı. MHP İl Başkanı Necat Karataş 2015 Genel Seçimleri'nde İzmir'de yol haritasını ortak akılla belirlemeyi amaçladıklarını söyledi. Sadece parti yöneticileriyle yapılacak toplantıların yetersiz kalacağı gerekçesiyle tüm örgütün ve gönüldaşların görüşlerini almak istediklerini belirten Karataş, sivil toplumun her kesiminden katılımcıların sanayi, turizm, hayvancılık, kent dönüşümü gibi konularda görüşlerinin dinleneceği ikinci bir Çalıştay'la seçim hazırlıklarının süreceğini açıkladı.

Haberin Devamı


MHP İzmir 1. Teşkilat Çalıştayı Karaca Otel toplantı salonunda yapıldı. İl yöneticileri, ilçe yöneticileri, ülkü ocakları ve parti bağlantılı kuruluşların temsilcilerinin katıldığı Çalıştay'da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında İl Başkanı Necat Karakaş açılış konuşması yaptı. Karakaş, Çalıştay'ı yapmalarının gerekçesinin 2015 Genel seçimleri'nde izlenecek yol ve neler yapılabileceğini belirlemek olduğunu söyledi. Seçimlere yönelik stratejileri belirlenmesi için görüş alışverişi yapılacağını belirten Karakaş, "MHP'nin İzmir ölçeğinde neler yapması, teşkilatlarımızın çalışmalarının nasıl olması gerektiği konusunda önerileri dinleyeceğiz. Topyekün bir çalışma gerçekleştireceğiz. Çalıştay'daki görüşler partiye ışık tutacaktır. Ortaya koyacağınız çalışma ve önerilerle ortak bir noktaya geleceğiz. Ortak akılla doğru yolu bulacağız. Bu ilk çalıştaydır Sadece teşkilat çalıştayı olarak kalmaycak. Turizm sanayi, tarım, hayvancılık, kent yenileme ve dönüşümle ilgili, ilçelerden mahalleye dönüştürülen köylerle ilgili sorunların tamamının görüşüleceği İzmir'deki sivil toplum kesimlerini biraraya getireceğimiz bir Çalıştay daha toplayacağız. MHP yönetim kadrolarında bulunananların yapacağı toplantıların yeterli olmayacağı kanaatinde oldukları için partinin tüm mensupları ve gönüşdaşların katılımını öngördük. 2015 genel seçimlerinde İzmir'den başarıyı nasıl yakalayıp, MHP'nin tek başına iktidarına katkı sağlamak için topyekün çalışmamız gerekir" dedi.
İktidarın pembe tablolar çizmesine karşın ülkeni ekonomik kriz içinde olduğunu belirten Karakış, "İşleri yolunda giden bir kesim var ama memur, işçi, esnaf, emekli, çitçi sanayi iş yapmakta, gecinmekte zorlanıyor. Resmi rakamlara göre 2013 yılı işsizlik yüzde 9,7'yi aştı. İzmir'de 15,4 olan işsizlik 2014 yılı sonunda yüzde 18 olacak. Ülke iyi yönetiliylor, ekonomi güllük gülistanlıksa neden mahkeme koridorları icra dosyalarıyla dolu Esnaf ve iş adamı borcunu zamanında ödeyemiyor. Torba Yasalarla getirilen taksit kolaylığına karşın bile ödeyemiyor" dedi.
Ekonimik sıkıntını milli ve güçlü bir iktidarla aşılabileceğini belirten Karakaş, ancak ekonomik krizden daha önemli olan sorunun Türkiye Cumhuriyeti'nin bölenme ve parçalanma tehditi olduğunu söyledi. Karakaş "Ekonomik sorunları aşabilirsiniz ama bu çözüm denilen yıkım sürecinin önüne geçilmediği takdirde dönüşü olmayan bir uçuruma sürükleneceğiz. Bu nedenle 2015 Haziran ayında yapılacak seçimler MHP ve Türkiye açısında çok önemlidir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!